|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:28 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: EV
45 инча 8К монитор. любопитно как се натискат най-десните копчета по екрана. пред коляното има цял един пръст място до онова предвидливо заострено капачкочупещо нещо, но пък седалката е с подгрев, масаж и колонки (всичко 12 за цялата кола) и докато зареждаш, може да си поиграеш (час-два)
|
| Вто Яну 16, 2024 9:00 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Появява се някакво малоумно поколение автомобилни дизайнерни за които вероятно дори Тони би се затруднил да измисли справедливо наказание. Всичко практикувано в човешката история до момента ще им е малко. Прекалено малко...
|
| Вто Яну 16, 2024 10:25 am |
|
 |
|
TheWizard
|
автомобилни дизайнерни ... те не са виновни а некомпетентните им шефове ( дето поставят задачите )
_________________ main[-1u]={1};
|
| Вто Яну 16, 2024 11:14 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Седалките имат и вентилатор, да не се спарваш  , а могат да им сложат и по-един киловолтов модул да не заспиваш. А ако знаеш какво има в камионите... който дойде на гости ще го разведа, ако още работя там..., че вчера започнаха със съкращенията, нещо касата не им излизала... Ама те тия с огромните дълги екрани обикновено са МерцедЕс, Ауди и производните им. Те вече слагат и цял проектор вместо фар, искали да гледат филм на пътя.
|
| Вто Яну 16, 2024 12:02 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Днес взех един спарк VW eUp (или както там се нарича модела). В действителност сравнително бързо започна да духа топло, но не достатъчно, за да се нарече комфортно.
Единственото, което ми хареса в нея е, че сравнително добре ускорява.
_________________ Хайде де!
|
| Вто Яну 16, 2024 1:55 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
|
| Вто Яну 16, 2024 2:37 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
|
| Вто Яну 16, 2024 2:39 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Поредния тюрлю-гювеч... Да, има проблем с някои зарядни станции. Примерно наскоро в Осло спряха за известно време автобусите, защото зарядните им сдали багажа. Зарядните им са австралийски и явно в Австралия не се предвижда продуктите им да работят много под 0С. Но в случая с Чикаго... дълбоко се съмнявам, че зарядните на Тесла имат каквито и да проблеми. Самите тесли, по-точно някои тесли (тези с NMC) изискват подгряване на батерията. Ако не е подгрята, зарядът не е толкова бърз, но си се зарежда. При LFP батериите тоя проблем го няма, даже при някои от LFP е точно обратното - най-бързо се зареждат при -10С. Абе общо взето гроздето е кисело - не си купувайте EV! Оставените глупаците като мен да страдат Значи въпросът е в съотношението топло/консумация... Сега не знам при тоя eUp как е, дали еко режима влияе на климатика или има отделно еко само за климатика, ако изобщо има климатик (не знам). Най-вероятно може да се усили. Но въпросът е, че проблемът обикновено е в съотношението. Демек топлото харчи много. Както писах преди, при мен в "най-икономичния" режим харчи между 1 и 2kW. Като при това "духането" е такова, че ако има свещ отпред няма да разбереш накъде духа. При тая консумация всеки домашен климатик би те издухал...
|
| Вто Яну 16, 2024 3:08 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Абе радвайте се че и толкова имате. Сега карам една служаебна Дачия дето, при положение, че е с ДВГ пак не топли. А миналата седмица кога бяха големите студове, едната вечер като се прибирах дори и стъклото ми замръзна в движение - това че съм пуснал вентилатора на макс и да духа само към стъклото нямаше никакво значение - духалката за стъклото е една педя и е по средата на стъколото. Виждах как леда все повече и повече навлизаше към средата на стъклото - и това както карам.
|
| Вто Яну 16, 2024 3:18 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
При ДВГ обикновено липсата на топло означава по-ефективен двигател. И е за предпочитане, щото примерно в моя голф мога да си направя сауна, но пък си харчи като змей. За зимата е ОК, ама лятото... два пъти сменях и петохуйници и термостати и какво ли не. Буквално ги топи...
|
| Вто Яну 16, 2024 3:28 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Вярно е, аз си мислех в началото че колата на синът ми има проблем, взех да търся термостати, запушени маркучи но всичко си беше наред. Оказа се че при по-ниски температури компютъра дори ограничава притока на антифриз в парното на колата за да позволи на двигателя да загрее до 75 градуса за да се активира системата за контрол на емисиите (AdBlue).
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Вто Яну 16, 2024 4:09 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Абе това е за нормалните коли - за дачия (и в частност тази) нещата са съвсем различни - не върви, гори много и не топли. Освен това е бензинова.
|
| Вто Яну 16, 2024 4:21 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Значи требе да сложиш кюмбе на дърва... 
|
| Вто Яну 16, 2024 4:23 pm |
|
 |
|
Cekins
|
По скоро някой трябва да и тегли клечката...
|
| Вто Яну 16, 2024 4:24 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Смеете се, но има тук един или няколко образа които пътуват напред и назад из Европата (и разнасят моите осцилископи, между другото) - и единия наскоро ми обясни, че дори буса му да работи, парното не духа топло ако колата не се движи. Някакви шведски полицаи го спрели по-малките часове да го питат какви ги върши, и той човека - ами топля се...та последния път си беше инсталирал печка/духалка до седялката и втори акумулатор - и сега казва - вече е съвсем друго, не умирам от студ по нощите.
|
| Вто Яну 16, 2024 5:25 pm |
|
|