Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Ултразвуков датчик за движение 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Ултразвуков датчик за движение
Някой има ли на представа каква е схемата на ултразвуков датчик за движение за кола ?

Чет Сеп 28, 2006 1:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Я пак? Доста ламерски въпрос, ако не се уточниш, ше засиля темата някъде другаде.

Чет Сеп 28, 2006 3:50 pm
Профил

Мнение 
Обемен датчк за кола, те са ултразвукови, предполагамтов аима в предвид

Чет Сеп 28, 2006 4:36 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Ултразвуков датчик за движение
plameniv написа:
Някой има ли на представа каква е схемата на ултразвуков датчик за движение за кола ?

За парктроник ли питаш ? :idea:

Чет Сеп 28, 2006 4:57 pm
Профил ICQ

Мнение Mda
ToHu написа:
Обемен датчк за кола, те са ултразвукови, предполагамтов аима в предвид

Точно за това става на въпрос, абе имах си оригинална смотана аларма дето чат пат бачкаха датчиците , ама ме изнерви и си сложих моя си аларма .
Та днес реших да си оживя този така наречения обемен датчик, в крайна сметка отидох и си купих готов модул с датчиците, алармата ми му пускаше тока само в режим охрана като изхода отиваше директно на входа където са вратите, но ми се държеше малко странно в началото, като заключа колата и 5-6 пъти ми пищи докато се укроти много тъпа работа.
Като се замислих че схемата му е твърде проста и заради някакви електролити които явно твърде бавно се зареждат прави тези щуротии , попромених малко схемата да стои постоянно включен и алармата да го слуша на специално за целта вход и всичко заспа.
Затова питах за схема че ме мързеше да я свалям от платката , а и вече бях монтирал датчика, но нета се оказа дружелюбен и си намерих някакви схеми . :)

Чет Сеп 28, 2006 9:07 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
не че много му разбирам (както беше в оня стар виц за червената шапчица в менструация и вълка) ама парктроник и обемен датчик на аларма са малко различни -> като уиски и белина ;-) даже датчика на алармата да ти е утразвуков...

Чет Сеп 28, 2006 9:33 pm
Профил

Мнение E
MYXATA написа:
не че много му разбирам (както беше в оня стар виц за червената шапчица в менструация и вълка) ама парктроник и обемен датчик на аларма са малко различни -> като уиски и белина ;-) даже датчика на алармата да ти е утразвуков...

Нали поясних че не става въпрос за парктроник а точно за датчик за движение вътре в купето.
Правят ги с ултразвук за да работи вътре само в купето и да не усеща нищо извън него .
И аз за да се убедя че работи се заключвам вътре активирам алармата и като мръднеш леко и работи, но когато си отвън до прозореца колкото и да мърдаш не се активира.
На времето от мързел не ги монтирах на новата аларма и когато ми счупиха стъклото хората са си тарашили на спокойствие , все пак писнала 2 пъти колата ,но само 1 път при счупване на стъклото и 2рия когато се е намъквал вътре през прозореца от шоковия датчик но само толкова, когато е къртил вътре и е мърдал не е пискала алармата . :idea: :!:

Пет Сеп 29, 2006 1:50 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]