|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:42 am
| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
 Re: ChatGPT
Въпрос на тунинговане на модела.
|
| Пет Сеп 13, 2024 12:37 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Да проверя дали съм разбрал правилно. С ежемесечните такси с които заплащате "услугите" на чата подхранвате въпросния монстър, който в недалечно бъдеще ще ви остави безработни?
|
| Пет Сеп 13, 2024 11:56 am |
|
 |
|
HCL
|
Точно така. Ако ставаше въпрос за запазване на работни места, още щяхме да сме на къра. Прогрес.
|
| Пет Сеп 13, 2024 1:14 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Кръговрат един вид - от къра сме дошли, и пак там ще отидем. Хубавото че тия които могат да правят нещо с ръцете си нямат повод за притеснение...
|
| Пет Сеп 13, 2024 1:58 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе ....не само, чата е и ми се струва дълго време ще си остане неспособен на реална работа. Може да помага, особенно като знаеш какво правиш, но да хванеш няколко й от улицата и да му дадеш чата ....нищо няма да свършиш. За момента по-скоро е инструмент за повишаване на производителността ...евентуално, защото и в това не съм много убеден, но за определени дейности може би е.
|
| Пет Сеп 13, 2024 3:04 pm |
|
 |
|
Pif
|
Доста адекватно и убедително говори но халюцинира. Бърка понятия. Накарах го да сметне 2 вентилатора и резултата е плачевен. По сметки го докара 11.6 киловата ама накрая каза 350-500 вата щото другите толкоз ползвали. След проверката на сметките ги свали на 6.5 киловата ама все пак вярното било 500 вата. В биология и медицина също хептен го няма. Ако и софтуера пише така ...
|
| Пет Сеп 13, 2024 3:33 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Днес го отворих че ми трябваше за нещо и гледам че са изкарали нов модел: o1-preview
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Сеп 13, 2024 3:40 pm |
|
 |
|
HCL
|
Има интересна странича функция, с която можеш да прехвърлиш всякакъв документ в аудио подкаст, който да слушаш на път за работа https://notebooklm.google/
|
| Пет Сеп 13, 2024 5:43 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
аз слушам музика ... или радио
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пет Сеп 13, 2024 6:57 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе ако може да ми прави прилично аудио от текст пак ще е полезен. Лъже за много неща, вчера изгубих няколко часа да смятам едни уплътнения до де намеря разбираема методика, та по време дни време го питах и него, абсолютни глупости. Ако не си наясно с темата ще ти намаже ските и си ти ....а ако разбираш в един момент питането става безмислено. За писане на код още не съм го питал, ще го пробвам някой ден.
|
| Съб Сеп 14, 2024 3:42 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Спрях да го ползвам от 4 месеца, защото постоянно трябва да му обяснявам какъв стандарт издирвам, как се програмира на Алтиум, как работи изобщо еди каква си програма или друга задача с няколко неизвестни, какво точно искам да постигна и защо логиката му е грешна. Всеки път ми се извинява и признава как е "сгрешил". Просто не е на нужното ниво по доста теми без обучение. Ама на мен работата ми не е да го обучавам, още по-малкото този бот, някой друг бот или някой друг инженер или персона да обира дивидентите, защото аз съм го обучавал. Ясно ми е, че ако му задам идеално всички inputs и други подробности, за да схване за какво иде реч от първия път, ще се справи "горе долу, добре, или блестящо" и ще потигне процентите, дадени в статистиката по-горе. Ама тогава за какво ми е този LLM, като сам ще си изчистя всички неясноти и сам ще си реша задачата? Истината е, че прозрях, че затъпявам безметежно, след като го ползвах всеки ден за технически въпроси, за други въпроси, за елементарни неща на които трябва автоматично да знам отгооворите, решенията или да се напъна малко да помисля. Без него се чувствам и по-уверен, и по-знаещ. Той е добър в програмирането и математиката. Там ми помага, но от това не ми става по-добре също. Защото или трябва да разбера неговия код, или да си го напиша сам, което естествено е по-добре за мен.
|
| Съб Сеп 14, 2024 4:24 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Съб Сеп 14, 2024 4:32 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
е де ... CNC манипулатор представям си като почне ИИ да фантазира кви къщи ще построи 
|
| Съб Сеп 14, 2024 4:37 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Вече установихме, поне ние, дето го ползваме редовно че върши страхотна работа, стига да знае човек как да го ползва. Новите технологии винаги са били заплаха основно от неразбиране. През средните векове папа Инокентии II е забранил използването на арбалета, вярвало се е че може да доведе до взаимно избиване и изтребване на човечеството.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Съб Сеп 14, 2024 4:45 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Bai Ui и що си мислиш че не знаем как се ползва ИИ ... или казано детектор на шаблони
до тук най-доброто което са постигнали е декодиране смисъла на изречението и създаване на ново в контекста и търсачка
на тема логика е ... яла ме ритни
Последна промяна TheWizard на Съб Сеп 14, 2024 4:51 pm, променена общо 2 пъти
|
| Съб Сеп 14, 2024 4:47 pm |
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл
|
|