Отговори на тема  [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 99  Следваща
ChatGPT 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: ChatGPT
Въпрос на тунинговане на модела.

Цитат:
We evaluated math performance on AIME, an exam designed to challenge the brightest high school math students in America. On the 2024 AIME exams, GPT-4o only solved on average 12% (1.8/15) of problems. o1 averaged 74% (11.1/15) with a single sample per problem, 83% (12.5/15) with consensus among 64 samples, and 93% (13.9/15) when re-ranking 1000 samples with a learned scoring function. A score of 13.9 places it among the top 500 students nationally and above the cutoff for the USA Mathematical Olympiad.

Finally, we simulated competitive programming contests hosted by Codeforces to demonstrate this model’s coding skill. Our evaluations closely matched competition rules and allowed for 10 submissions. GPT-4o achieved an Elo rating3 of 808, which is in the 11th percentile of human competitors. This model far exceeded both GPT-4o and o1—it achieved an Elo rating of 1807, performing better than 93% of competitors.

Пет Сеп 13, 2024 12:37 am
Профил WWW
Аватар

Да проверя дали съм разбрал правилно. С ежемесечните такси с които заплащате "услугите" на чата подхранвате въпросния монстър, който в недалечно бъдеще ще ви остави безработни?

Пет Сеп 13, 2024 11:56 am
Профил
Аватар

Точно така. Ако ставаше въпрос за запазване на работни места, още щяхме да сме на къра. Прогрес.

Пет Сеп 13, 2024 1:14 pm
Профил WWW
Аватар

Кръговрат един вид - от къра сме дошли, и пак там ще отидем. :D
Хубавото че тия които могат да правят нещо с ръцете си нямат повод за притеснение...

Пет Сеп 13, 2024 1:58 pm
Профил

Абе ....не само, чата е и ми се струва дълго време ще си остане неспособен на реална работа. Може да помага, особенно като знаеш какво правиш, но да хванеш няколко й от улицата и да му дадеш чата ....нищо няма да свършиш. За момента по-скоро е инструмент за повишаване на производителността ...евентуално, защото и в това не съм много убеден, но за определени дейности може би е.

Пет Сеп 13, 2024 3:04 pm
Профил

Доста адекватно и убедително говори но халюцинира. Бърка понятия. Накарах го да сметне 2 вентилатора и резултата е плачевен. По сметки го докара 11.6 киловата ама накрая каза 350-500 вата щото другите толкоз ползвали. След проверката на сметките ги свали на 6.5 киловата ама все пак вярното било 500 вата.
В биология и медицина също хептен го няма. Ако и софтуера пише така ...

Пет Сеп 13, 2024 3:33 pm
Профил
Аватар

Днес го отворих че ми трябваше за нещо и гледам че са изкарали нов модел: o1-preview

Пет Сеп 13, 2024 3:40 pm
Профил
Аватар

Има интересна странича функция, с която можеш да прехвърлиш всякакъв документ в аудио подкаст, който да слушаш на път за работа :)

https://notebooklm.google/

Пет Сеп 13, 2024 5:43 pm
Профил WWW
Аватар

аз слушам музика ... или радио

Пет Сеп 13, 2024 6:57 pm
Профил ICQ

Абе ако може да ми прави прилично аудио от текст пак ще е полезен.
Лъже за много неща, вчера изгубих няколко часа да смятам едни уплътнения до де намеря разбираема методика, та по време дни време го питах и него, абсолютни глупости.
Ако не си наясно с темата ще ти намаже ските и си ти ....а ако разбираш в един момент питането става безмислено.
За писане на код още не съм го питал, ще го пробвам някой ден.

Съб Сеп 14, 2024 3:42 pm
Профил

Спрях да го ползвам от 4 месеца, защото постоянно трябва да му обяснявам какъв стандарт издирвам, как се програмира на Алтиум, как работи изобщо еди каква си програма или друга задача с няколко неизвестни, какво точно искам да постигна и защо логиката му е грешна. Всеки път ми се извинява и признава как е "сгрешил". Просто не е на нужното ниво по доста теми без обучение. Ама на мен работата ми не е да го обучавам, още по-малкото този бот, някой друг бот или някой друг инженер или персона да обира дивидентите, защото аз съм го обучавал. Ясно ми е, че ако му задам идеално всички inputs и други подробности, за да схване за какво иде реч от първия път, ще се справи "горе долу, добре, или блестящо" и ще потигне процентите, дадени в статистиката по-горе. Ама тогава за какво ми е този LLM, като сам ще си изчистя всички неясноти и сам ще си реша задачата? Истината е, че прозрях, че затъпявам безметежно, след като го ползвах всеки ден за технически въпроси, за други въпроси, за елементарни неща на които трябва автоматично да знам отгооворите, решенията или да се напъна малко да помисля. Без него се чувствам и по-уверен, и по-знаещ.
Той е добър в програмирането и математиката. Там ми помага, но от това не ми става по-добре също. Защото или трябва да разбера неговия код, или да си го напиша сам, което естествено е по-добре за мен.

Съб Сеп 14, 2024 4:24 pm
Профил

TheWizard написа:
имаше една снимка: сграда/строеж с плаката - ChatGPT дострой това :D

ПС
https://www.datocms-assets.com/58842/16 ... iconic.png

ChatGPT: Няма проблем - https://youtu.be/2-VR4IcDhX0

Съб Сеп 14, 2024 4:32 pm
Профил
Аватар

е де ... CNC манипулатор
представям си като почне ИИ да фантазира кви къщи ще построи :)

Съб Сеп 14, 2024 4:37 pm
Профил ICQ

TheWizard написа:
е де ... CNC манипулатор
представям си като почне ИИ да фантазира кви къщи ще построи :)

Вече установихме, поне ние, дето го ползваме редовно че върши страхотна работа, стига да знае човек как да го ползва. Новите технологии винаги са били заплаха основно от неразбиране. През средните векове папа Инокентии II е забранил използването на арбалета, вярвало се е че може да доведе до взаимно избиване и изтребване на човечеството.

Съб Сеп 14, 2024 4:45 pm
Профил
Аватар

Bai Ui и що си мислиш че не знаем как се ползва ИИ ... или казано детектор на шаблони

до тук най-доброто което са постигнали е декодиране смисъла на изречението и създаване на ново в контекста
и търсачка

на тема логика е ... яла ме ритни

Последна промяна TheWizard на Съб Сеп 14, 2024 4:51 pm, променена общо 2 пъти

Съб Сеп 14, 2024 4:47 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 99  Следваща