Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
AT91SAM7S32 PLLRC filter ? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
На моята машина посмъртно не работи тоя Wigggler. Дано не е такъв случая ти,и дава точно тая грешка,но тя е за всякакъв проблем свързан с връзката така че не е показателно.

Съб Окт 14, 2006 12:10 am
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
А тоя на Olimex върви ли ? Имаш ли проблеми с него ?

Съб Окт 14, 2006 12:43 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
И ти ли се набута с олимекския.
При мен не работи и той и схеми от нета ползвах и UNICAB-a на Балкана с конфигурация на Wiggler все тая. На моята машина не ще.

Unicab-a с конфигурация Raven работи добре на всчики машини.

Съб Окт 14, 2006 1:05 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами аз Атмел точно не съм мъчил, но Филипса, се връзвам с олимекския, а също и с Jtag-а на Балкана, конфигуриран като Wriggler (в двата му варианта според зависи от софта).

Сега на Аналог на арма се мъча, ами HJTAG-a го позна от раз с балканския JTAG конфигуриран като китайски риглер.

Ей че готино звучи Балкански jtag. Някак си нашенско.

Съб Окт 14, 2006 12:18 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен

Мнение 
@BrainStorm: Значи, в datasheet-a пише:

7.1 JTAG Port Pins
TMS, TDI and TCK are schmitt trigger inputs. TMS and TCK are 5-V tolerant, TDI is not. TMS,
TDI and TCK do not integrate a pull-up resistor.
TDO is an output, driven at up to VDDIO, and has no pull-up resistor.
The JTAGSEL pin is used to select the JTAG boundary scan when asserted at a high level.
The JTAGSEL pin integrates a permanent pull-down resistor of about 15 kΩ to GND, so that it
can be left unconnected for normal operations.

Някъде по errata-та пишеше също, че TDI дори не е 3.3V толерантен, мисля че работеше нормално само до 2.1V, но пишат също че ако му подадеш 3V нива му изпуква вътре защитния диод. Това не се отразявало на работата - в смисъл след това продължава да си работи, но се получава утечка на въпросното място и харчи някакъв ток, на който може да му се чудиш отде е, ако гониш ниска консумация. Какво става, ако сложиш повече от 3.3V - не знам. Не съм си давал зор да слагам коректно ниво на TDI - целия JTAG го търкалям на 3.3V - работи.

Ще ти постна тук схемка на wiggler от която съм правил конфигурацията на unicab; Това е оригиналната схема wiggler така както идва от Macraigor. Допълнително към нея е необходимо да добавиш връзка между крачета 8 и 15 на паралелния порт - IAR проверява за това.

На по-старите машини повечето дебъгери работят нормално с Wiggler; На по-новите - P4 с всичките му варианти нататък, се случва и да не работи; също имам случай и на определена машина посмъртно да не работи - нямам обяснение - всичко е въпрос на производител на паралелен порт.

Съветвам те все пак поне да си направиш схема с буфер - твърде е вероятно да се е отпукал пина TDI по начина по който си го свързал.

Опитай също на rowley crossworks - само за проба - носи му се славата че най-добре се оправя с wiggler.
С H-JTAG както е писал Цецо също може да опиташ - добре се справя; може да си го източиш оттук:
http://www.embedded-bg.com/files/unicab.zip (има го в пакета)

или от оригиналното място:
http://twentyone.blogchina.com

Успех, стискам палци.

Прикачени файлове:
wiggler.pdf [99.89 KiB]
162 пъти
Съб Окт 14, 2006 12:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Balkana написа:
Някъде по errata-та пишеше също, че TDI дори не е 3.3V толерантен, мисля че работеше нормално само до 2.1V, но пишат също че ако му подадеш 3V нива му изпуква вътре защитния диод. Това не се отразявало на работата - в смисъл след това продължава да си работи, но се получава утечка на въпросното място и харчи някакъв ток, на който може да му се чудиш отде е, ако гониш ниска консумация. Какво става, ако сложиш повече от 3.3V - не знам. Не съм си давал зор да слагам коректно ниво на TDI - целия JTAG го търкалям на 3.3V - работи.

Де му е ератата на това говедо?

Съб Окт 14, 2006 3:44 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Мда зърнах го тва за TDI'я ама твърде късно .. сигурно съм го опукал :oops: .. както и да е ще го сменя и ще пробвам пак тоя път с буфери :D ... благодаря на всички за помоща :roll:

Съб Окт 14, 2006 4:09 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
@Цецо: ератата знам ли отде съм я теглил - сигурно от сайта на атмел; ето - закачам я

Прикачени файлове:
at91sam7s64_erratasheet.pdf [131.92 KiB]
151 пъти
Съб Окт 14, 2006 4:40 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2