| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: ChatGPT
Е той Дедо още е с телефон фенерче така че ..... за инженерна работа е умрял кон, но стихосбирка мога да издам с негова помощ.
|
| Чет Мар 27, 2025 9:39 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Значи требе да се пита чата как може да бъде използван през Нокия с фенерче... 
|
| Чет Мар 27, 2025 11:06 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
ГРИП 2025 WizIO( специално за Pif ... с любов от AI ) Някога ... много отдавна ( a long time ago in a galaxy ) го правих за Ковида, но си изгубих таблицата ... тогава си загубих месец за анализ на гени и вещества, сега около час... Ковида го изкарах на Мащерка, Зелен чай и Мента ... чай - чат пат с мед ... и Jack Daniels за настроение ( от тогава и настинка не хванах .... да чукне на дърво ) PS: трябваше да го посна в "Медицински" - Джака попречи 
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пет Мар 28, 2025 12:31 am |
|
 |
|
Pif
|
Визарде, намерих ти работа. Започваш в понеделник. Официално първия ти работен ден ще е вторник - 01.04. Понеделник ще ти дадът работно облекло, компютър да инсталираш каквото искаш и други неща които кажеш. Ще имаш кабинет и секретарка. Стартова заплата 300 лв/ден. След изпитателния срок 500 лв/ден. Смените са по 6 часа - 5 дни в седмицата - 30 часова работна седмица. По принцип трябва 5-10 часа да работиш при клиенти но повечето се скатават и не го правят. Поне трябва да си вдигаш телефона и да даваш консултации. Интересува ли те предложението ?
|
| Пет Мар 28, 2025 2:24 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
забравил си Презкурин и Заебин в препоръчаните мадикаментозни форми
|
| Пет Мар 28, 2025 7:36 am |
|
 |
|
TheWizard
|
Pif, като почна ще ти предложа мястото на секретарката
Онова горе е експеримент - "Стават ли за некъв чеп тенекетата" Разправят, че ги използвали за програмиране... дори си плащали ( така чух от една жена в метрото )
|
| Пет Мар 28, 2025 7:50 am |
|
 |
|
Pif
|
Не ща да съм секретарка. Не ставам за тая работа. Опъването на кабели ми стига. Ти така и не попита какво ще работиш. Да те подготвя да не ти е изненада първият работен ден - отиваш ОПЛ в кварталната поликлиника. Ти ще си първият АИ доктор. В момента слагат мебелите и боядисват помещението. Купили са ехограф, кардиограф и стетоскоп на УСБ така, че да ги вържеш директно в АИ-тата. Договарят да пращаш електронно рецептите в болничната аптека за да може робот да забърква буламачите. (засега ще е човек но планират да е робот).
|
| Пет Мар 28, 2025 8:52 am |
|
 |
|
TheWizard
|
еее, изпуснах далаверата почнах в Кауфланд - събирам количките от паркинга
|
| Пет Мар 28, 2025 8:56 am |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
Момчета - гледам и тая тема утекла ... Чета Форумът с огромен кеф ... пиша все по-рядко , но сега ще се направя трудът ... 1 УМОЛЯВАМ ВИ ДА СПАЗВАМЕ ДОБРИЯТ ТОН - персонални нападки към човек на който дори вероятно не си виждал очите е ... детинщина (най меко казано) според мен ! 2 по темета - мъъъъничко си промених мнението за ИИ (конкретно за китайчето - него ползвам ... така се случи де !) от няколко дни от келешлък си програмирам/играя с едно ардуино за ефтин генератор ... почти нищо не откъвам от програмиране и тои ми беше главният ментор ... ами справи се със желаният код (е! след една дузина доуточнявамия) ... за повечето от вас прогването на нано , може да е супер елементарна мисия ,но ... за мен е прорив ... Та - давам си сметка ,че ИИ е все пак и едип "полезен инструмент" - и има разлика дали го разпитваш за произхода на живота , за учението на Конфуций , или да напише кодче ... абе - отдава му се - или си мислите "Ми то в царството на слепците - и едноокият е крал !" 
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Пет Мар 28, 2025 9:39 pm |
|
 |
|
HCL
|
За 300 реда код обикновено ти трябват 30 реда формална спецификация за да се получи от първия път. Тук говорим за модели от рода на o3-mini-high, Gemini 2.5 pro, Claude 3.7. За който може или има желание да се научи да пише спецификации подобрението в ефективността е в диапазона 1.5-4х според познанията на библиотеките и способностите да програмира. Но със сигурност не е 1х ако приемем че и на най-добрите програмисти пишат спецификации преди да пишат код. Знам че това често не е така, но причината тук може да е единствено липса на дисциплина.
|
| Съб Мар 29, 2025 11:08 am |
|
 |
|
TheWizard
|
Ако споменаваш C/C++ за MCU - това няма как да стане ... дори за хоби проект ( изключвам Arduino Blink ) Но, ако някой знае много думички: Мамата ... и комшийки - нека се пробва 
|
| Съб Мар 29, 2025 2:49 pm |
|
 |
|
nixx
Ранг: Новодошъл
|
Да похваля "Чата" (GPT) -- онзи ден реших да го ползвам за OCR. Имах 10 СИМ-карти, на които трябваше да пратя по имейл ICCID номерата на доставчика, за да ги активира и добави в акаунта ни. Наснимах ги и направих PDF файл с изображенията вътре. Дадох PDF-а на "Чата" и поисках от картинките да ми извади EID и ICCID номерата за всяка карта, и накрая да ми направи CSV файл с тях. Ми справи се чудесно за около 15 секунди като беше объркал само една цифра, 7 вместо 2. Аз щях да ги кълва повече време и на всичкото отгоре сигурно щях да направя повече грешки.
|
| Пон Мар 31, 2025 9:40 pm |
|
 |
|
HCL
|
Китайският Qwen 2.5 VL 72B е с отворен код, прецизен е колкото GPT-4o и върви сравнително бързо на локална машина ако ти потрябва локално решение.
|
| Вто Апр 01, 2025 12:48 am |
|
 |
|
Pif
|
Преди време бях попаднал на някаква орязана версия само за програмиране. Беше малко като обем а базата му данни беше 5гб. Само дето не можеше да се свали базата. Има ли вече нещо дето тръгва локално на бавна машина което да има някаква тренирана база и може да пише код? Не ме бърка, че ще пише по 5 реда в минута.
|
| Вто Апр 01, 2025 4:54 am |
|
 |
|
d_jelev
|
|
| Вто Апр 01, 2025 8:18 pm |
|