Отговори на тема  [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 99  Следваща
ChatGPT 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: ChatGPT
velio написа:
ДедоБоре написа:
ма ти верно ли?
Ами верно. Беше около 2ч през нощта и чата беше отворен така или иначе.... Мързела е голяма работа, явно не си го усвоил още :P

Е той Дедо още е с телефон фенерче така че ..... за инженерна работа е умрял кон, но стихосбирка мога да издам с негова помощ.

Чет Мар 27, 2025 9:39 pm
Профил
Аватар

Значи требе да се пита чата как може да бъде използван през Нокия с фенерче... :mrgreen:

Чет Мар 27, 2025 11:06 pm
Профил
Аватар

ГРИП 2025 WizIO
( специално за Pif ... с любов от AI )

Някога ... много отдавна ( a long time ago in a galaxy ) го правих за Ковида,
но си изгубих таблицата ... тогава си загубих месец за анализ на гени и вещества,
сега около час...

Ковида го изкарах на Мащерка, Зелен чай и Мента ... чай - чат пат с мед ... и Jack Daniels за настроение :D
( от тогава и настинка не хванах .... да чукне на дърво )

Цитат:
Ха-ха, радвам се, че сме екип! ( и дразним Pif :D ) Наздраве и на теб – с чай от шипка или чаша вино с резвератрол, както предпочиташ! Ако има още нещо, с което да помогна, само кажи – продължаваме да въртим науката заедно!

PS: трябваше да го посна в "Медицински" - Джака попречи :D

Прикачени файлове:
ГРИП.pdf [470.08 KiB]
121 пъти

Пет Мар 28, 2025 12:31 am
Профил ICQ

Визарде,
намерих ти работа. Започваш в понеделник. Официално първия ти работен ден ще е вторник - 01.04. Понеделник ще ти дадът работно облекло, компютър да инсталираш каквото искаш и други неща които кажеш. Ще имаш кабинет и секретарка.
Стартова заплата 300 лв/ден. След изпитателния срок 500 лв/ден. Смените са по 6 часа - 5 дни в седмицата - 30 часова работна седмица. По принцип трябва 5-10 часа да работиш при клиенти но повечето се скатават и не го правят. Поне трябва да си вдигаш телефона и да даваш консултации.
Интересува ли те предложението ?

Пет Мар 28, 2025 2:24 am
Профил
Аватар

забравил си Презкурин и Заебин в препоръчаните мадикаментозни форми

Пет Мар 28, 2025 7:36 am
Профил
Аватар

Pif, като почна ще ти предложа мястото на секретарката

Онова горе е експеримент - "Стават ли за некъв чеп тенекетата"
Разправят, че ги използвали за програмиране... дори си плащали
( така чух от една жена в метрото )

Пет Мар 28, 2025 7:50 am
Профил ICQ

Не ща да съм секретарка. Не ставам за тая работа. Опъването на кабели ми стига.
Ти така и не попита какво ще работиш. Да те подготвя да не ти е изненада първият работен ден - отиваш ОПЛ в кварталната поликлиника. Ти ще си първият АИ доктор. В момента слагат мебелите и боядисват помещението. Купили са ехограф, кардиограф и стетоскоп на УСБ така, че да ги вържеш директно в АИ-тата. Договарят да пращаш електронно рецептите в болничната аптека за да може робот да забърква буламачите. (засега ще е човек но планират да е робот).

Пет Мар 28, 2025 8:52 am
Профил
Аватар

еее, изпуснах далаверата
почнах в Кауфланд - събирам количките от паркинга

Пет Мар 28, 2025 8:56 am
Профил ICQ
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Момчета - гледам и тая тема утекла ... Чета Форумът с огромен кеф ... пиша все по-рядко , но сега ще се направя трудът ...

1 УМОЛЯВАМ ВИ ДА СПАЗВАМЕ ДОБРИЯТ ТОН - персонални нападки към човек на който дори вероятно не си виждал очите е ... детинщина (най меко казано) според мен !

2 по темета - мъъъъничко си промених мнението за ИИ (конкретно за китайчето - него ползвам ... така се случи де !) от няколко дни от келешлък си програмирам/играя с едно ардуино за ефтин генератор ... почти нищо не откъвам от програмиране и тои ми беше главният ментор ... ами справи се със желаният код (е! след една дузина доуточнявамия) ... за повечето от вас прогването на нано , може да е супер елементарна мисия ,но ... за мен е прорив ...
Та - давам си сметка ,че ИИ е все пак и едип "полезен инструмент" - и има разлика дали го разпитваш за произхода на живота , за учението на Конфуций , или да напише кодче ...

абе - отдава му се - или си мислите "Ми то в царството на слепците - и едноокият е крал !"

:D

Пет Мар 28, 2025 9:39 pm
Профил WWW
Аватар

За 300 реда код обикновено ти трябват 30 реда формална спецификация за да се получи от първия път. Тук говорим за модели от рода на o3-mini-high, Gemini 2.5 pro, Claude 3.7. За който може или има желание да се научи да пише спецификации подобрението в ефективността е в диапазона 1.5-4х според познанията на библиотеките и способностите да програмира. Но със сигурност не е 1х ако приемем че и на най-добрите програмисти пишат спецификации преди да пишат код. Знам че това често не е така, но причината тук може да е единствено липса на дисциплина.

Съб Мар 29, 2025 11:08 am
Профил WWW
Аватар

Цитат:
За 300 реда код обикновено ти трябват 30 реда формална спецификация за да се получи от първия път.

Ако споменаваш C/C++ за MCU - това няма как да стане ... дори за хоби проект
( изключвам Arduino Blink )

Но, ако някой знае много думички: Мамата ... и комшийки - нека се пробва :D

Съб Мар 29, 2025 2:49 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Да похваля "Чата" (GPT) -- онзи ден реших да го ползвам за OCR. Имах 10 СИМ-карти, на които трябваше да пратя по имейл ICCID номерата на доставчика, за да ги активира и добави в акаунта ни. Наснимах ги и направих PDF файл с изображенията вътре. Дадох PDF-а на "Чата" и поисках от картинките да ми извади EID и ICCID номерата за всяка карта, и накрая да ми направи CSV файл с тях. Ми справи се чудесно за около 15 секунди като беше объркал само една цифра, 7 вместо 2. Аз щях да ги кълва повече време и на всичкото отгоре сигурно щях да направя повече грешки.

Пон Мар 31, 2025 9:40 pm
Профил
Аватар

Китайският Qwen 2.5 VL 72B е с отворен код, прецизен е колкото GPT-4o и върви сравнително бързо на локална машина ако ти потрябва локално решение.

Вто Апр 01, 2025 12:48 am
Профил WWW

Преди време бях попаднал на някаква орязана версия само за програмиране. Беше малко като обем а базата му данни беше 5гб. Само дето не можеше да се свали базата. Има ли вече нещо дето тръгва локално на бавна машина което да има някаква тренирана база и може да пише код? Не ме бърка, че ще пише по 5 реда в минута.

Вто Апр 01, 2025 4:54 am
Профил

Ето за такава глупост пари никога няма да дам:
https://www.avtora.com/izdateliat-na-avtora-napisa-kniga-predstaviaiki-razgovorite-

Вто Апр 01, 2025 8:18 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 99  Следваща