Отговори на тема  [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Анкета за това върху коя платформа да се стъпи! 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение 
Цецо, Мухаве,Муфаса! Аз съм на 43 години и съм зрял мъж дето знае какво иска (не съм ТОЯ). С много неща съм на 'ти' и опита ми е показал първо да питам, разузная после да действам. Бъди спокоен, от ползването на един чип за един проект нито някоя фирма ще спечели, нито ще загуби. Ако ми дойдеш на крака и ми донесеш програматор и развойна среда, както направи друг наш колега, тогава нямам нищо против да ползвам и PIC. Не прави драми, от форума и постовете... :D

Вто Окт 17, 2006 6:22 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
d256h написа:
Цецо, Мухаве,Муфаса! Аз съм на 43 години и съм зрял мъж дето знае какво иска (не съм ТОЯ). С много неща съм на 'ти' и опита ми е показал първо да питам, разузная после да действам. Бъди спокоен, от ползването на един чип за един проект нито някоя фирма ще спечели, нито ще загуби. Ако ми дойдеш на крака и ми донесеш програматор и развойна среда, както направи друг наш колега, тогава нямам нищо против да ползвам и PIC. Не прави драми, от форума и постовете... :D

A, ъ, мойте извинения ако съм те засегнал. Ама въпроса ти малко ми прозвуча ала "ами имам да правя един курсов проект, ама не знам как". А и темата пак се изроди в "Защо трябва да избягваме Микрочип", и затова реших да вложа малко сарказъм. Не че ми пука кой ще ползва Микрочип де, реших да ви направя малко весело. Явно не съм ти разбрал намеренията. А нещо не схванах "идването на крака" и "носенето на програматори". Ти търсиш някой да дойде и да ти го направи ли? Щото тогава говорим за пазар...

Nikola Kirov написа:
Цецо държа да отбележа че ти вече мина на ARM. :)

Кольо, държа да отбележа, че продължавам да си ползвам пикове на общо основание. И все повече се убеждавам, че в много отношения PIC18 мачка сериозно ARM7 (обратното също е валидно с пълна сила).
Пък и често не аз си избирам платформата - кво да правиш, аз съм прост бачкатор :))))
Виж с Атмел не работя. Щото никой не ми плаща за това. Ако плащат - и с CM601 ще го направя. :)))

Вто Окт 17, 2006 7:12 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
.

Последна промяна на Чет Авг 23, 2012 5:10 am, променена общо 1 път

Вто Окт 17, 2006 8:18 pm
Профил WWW

Мнение 
Който дойде на гости - ракийка веднага мога да турна на масата и се сртахувам, че ще зае... секакви видове контролери! Наистина един приятел ми каза, "ще ти донеса" и ми донесе програматор, процесор и т.н. и среда за писане на код (за АВР). Пиковете според мен също ще свършат работа, защото принципно задачата не е сложна. Но все пак, като има от кой да се уча за АВР-те, много ще съкратя срока, който си дадох (1 година) за да науча контролера. Това е..

Благодаря на всички, които се включиха в темата !

Вто Окт 17, 2006 9:43 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
.

Последна промяна на Чет Авг 23, 2012 5:10 am, променена общо 1 път

Вто Окт 17, 2006 10:02 pm
Профил WWW

Мнение 
Интересно ми е какво толкова ще мери тоя контролер и какво ще управлява?

Вто Окт 17, 2006 10:25 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Мнение 
Пирев аз съм "стъпил" на PIC-а, можеш ли да ми дадеш един PLC контролер с PIC :oops:

Вто Окт 17, 2006 10:45 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
.

Последна промяна на Чет Авг 23, 2012 5:09 am, променена общо 1 път

Вто Окт 17, 2006 11:35 pm
Профил WWW

Мнение 
Какво ще мери?
1.ПХ
2.О2
3.СО2
4.Температура в грунда, над грунда, и в три слоя равномерно до повърхността
5.Твърдост на водата (двата вида)
6.Дебит на помпите
7.Ще управлява 16 бр. водни клапани за отваряне и затваряне.
8.Регулиране на ПХ чрез йоннообменни колони
9.Регулиране на Твърдост (пак колони)
10.Пълен лог на всички входни събития и измервания, както и на съответните им действия за отговор и регулиране
11.рс232 комуникация към ПЦ за управление и настройка
12.При наличие на УСБ функция подводна камера за укритията на любимите ми Анциструси
13.Автоматично следене нивото и седмична, частична подмяна на водата
14.Управление на осветлението, то е няколко вида и се управлява по различен начин
15.Писане на софтуер за прехвърляне на всичката тази информация върху смартфона ми и обратни команди от него към аквариума

За мене най лесна е задача 15, а пускането на контролера ми се вижда най-трудно, това ми е положението...

Вто Окт 17, 2006 11:54 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
Хммммм задачата не е от най-простите, в смисъл не е лсожна но много процеси се следиат и управлявт, може би някои от тях няма да е удачно да са с линейни алгоритми, т.е. пропорцинални или пък он/офф, въпреки че ......... преди 20 год като е нямало контролери рибите пак са живеели .. инае ми хрумнаха едни алгоритми за управления на ниво и процентно съдържание, дето ще изпълнят доста от пикльовците с всички тиа параметри :)

Сря Окт 18, 2006 12:04 am
Профил
Аватар

Мнение 
¶ написа:
В момента мога да ти дам само файлове, но след 2-3 месеца ще трябва да се освобождавам от всички чаркалъци, така че има шанс :) Ще трябва да организирам една благотворителна акция.

Искам Ешелонааа :D

Сря Окт 18, 2006 12:10 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
.

Последна промяна на Чет Авг 23, 2012 5:09 am, променена общо 1 път

Сря Окт 18, 2006 12:48 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
d256h написа:
Какво ще мери?
1.ПХ
2.О2
3.СО2
4.Температура в грунда, над грунда, и в три слоя равномерно до повърхността
5.Твърдост на водата (двата вида)
6.Дебит на помпите
7.Ще управлява 16 бр. водни клапани за отваряне и затваряне.
8.Регулиране на ПХ чрез йоннообменни колони
9.Регулиране на Твърдост (пак колони)
10.Пълен лог на всички входни събития и измервания, както и на съответните им действия за отговор и регулиране
11.рс232 комуникация към ПЦ за управление и настройка
12.При наличие на УСБ функция подводна камера за укритията на любимите ми Анциструси
13.Автоматично следене нивото и седмична, частична подмяна на водата
14.Управление на осветлението, то е няколко вида и се управлява по различен начин
15.Писане на софтуер за прехвърляне на всичката тази информация върху смартфона ми и обратни команди от него към аквариума

За мене най лесна е задача 15, а пускането на контролера ми се вижда най-трудно, това ми е положението...

Тук един процесор (контролер) не може да се справи.
Това си е задачка за десетина процесора, в обща инфосреда, с РС като юзер-интерфейс

Сря Окт 18, 2006 12:52 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Syrius-B написа:
Тук един процесор (контролер) не може да се справи.
Това си е задачка за десетина процесора, в обща инфосреда, с РС като юзер-интерфейс

Баси и заключението 8O . Какво значи един процесор неможе да се справи - без значение какъв е процесора ли? Айде стига така де - все пак говорим за аквариум с риби, където процесите не са от най-бързите. Най-обикновен PIC/AVR с необходимия брой I/O-та не само, че ще се справи - ами ще пита и за още един аквариум 8) . Пък и какви думи "обща инфосреда" - това мрежа на нашенски ли трябва да значи :oops: .

Сря Окт 18, 2006 1:34 am
Профил
Аватар

Мнение 
Даже и с древно 8051 ще стане. Това са бавни просеси. Само за

Цитат:

се иска по сериозен процесор. Без тая екстра всичко е ОК с какъвто и да е само повечко флаш да има.

Сря Окт 18, 2006 1:43 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща