Отговори на тема  [ 2475 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 165  Следваща
EV 
Автор Съобщение
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
Мнение Re: EV
AA написа:
На дъщеря ми на колата (FIESTA на 10 години) им светнала лампата за проблем с налягането в гумите. Реално е нямало критично спаднала гума. На никоя от бензиностанциите, на които спирали е нямало компресор/манометър - това в околностите на Лондон.

Странно , обикновено има едни такива с монети -> пускаш няколко железни паунда, зимаш маркуча... и установяваш че манометъра е в имперски единици PSI(pound per square inch)
Викаш, -пАри се й дало бе, давай на око, тръгваш към Дувър и насредата на пътя гумата прафи 'ПУФ' . На следващата бензиностанция на която ти правят гумата се вглеждаш по-подробно в апарата докато чакаш и установяваш че то имало бутон за прехвърляне на дисплея и в Европейски единици Bar. :D
Обикновено това е едно от първите изживявания на моторизирания Европеец из Острова
Прикачени файлове:
pressure.jpeg
pressure.jpeg [ 2.92 MiB | Прегледано 615 пъти ]

Нед Ное 09, 2025 11:55 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Време в 21-ви век сме, ако на колата ти няма табелка в пси мое да питаш Гугъл но е лесно да запомниш 30-34 psi е ок за всичко, за по-лесно запомни 32 няма да сбъркаш освен ако не караш нещо тежко което иска високо налягане.

Пон Ное 10, 2025 1:30 am
Профил
Аватар

Добре де, електричките като нямат резервна гума, крик и ключ за гайките/болтовете на джантине имат ли?

Пон Ное 10, 2025 5:27 pm
Профил

Само софтуерни. Управляват се през сайта след платен абонамент и такса.

Пон Ное 10, 2025 6:13 pm
Профил

miro_atc написа:
Не само Киа, никой вече не слага резервни гуми. Аз мислех да си потърся патерица, ама то и багажника толкова голям, че се отказах. Има някакъв ремонтен комплект със спрейче, което не знам дали се чисти после или хвърляш гума...
Абе дано не се налага ;-(

Моите Субарута са си с истинска фабрична резервна гума в багажника. Е опция е и си я искам.

Вто Ное 11, 2025 1:43 pm
Профил

Проблемът е, че повечето нямат опция за място в багажника ;-)
То ако имаше място, винаги има опция да си купиш гума и сам...

Вто Ное 11, 2025 2:09 pm
Профил
Аватар

Място има, никой не ми е забранил да си имам резервна гума - ама нали затова плащам лизинг. С тоя електрокар няма да ходя по баирите, а ако стане беля - ами обаждам се и чакам. Тъжна логика, но това е положението.

Като скрапнах СААБ-а събрах всичко резервно, че и имах нови постелки и т.н. имам и алуминиеви джанти с летни гуми на тях - и никой не ги ще, дори за няколко стотачки. Същото със зимните гуми на Голфа с пинове на тях - чисто нови. Народа иска да си плаща като поп, но да е от магазин или сайт ;)

Вто Ное 11, 2025 2:14 pm
Профил

Бе къде го видя това място... Всъщност не знам за Киа, но Коната като я купувахме не можа да събере втория комплект гуми в багажника, та трябваше едната вътре да пътува. Рендето си ги събира точно. Но да жертваш 1/4 от багажника не е ОК. На предишните талиги заради газовите винаги ми се размотаваше една гума и си е гадно...

Вто Ное 11, 2025 2:32 pm
Профил

Grubi написа:
Място има, никой не ми е забранил да си имам резервна гума - ама нали затова плащам лизинг. С тоя електрокар няма да ходя по баирите, а ако стане беля - ами обаждам се и чакам. Тъжна логика, но това е положението.

Като скрапнах СААБ-а събрах всичко резервно, че и имах нови постелки и т.н. имам и алуминиеви джанти с летни гуми на тях - и никой не ги ще, дори за няколко стотачки. Същото със зимните гуми на Голфа с пинове на тях - чисто нови. Народа иска да си плаща като поп, но да е от магазин или сайт ;)

Вайййй ... ама казвай навреме, кумеца е сервиз на СААБ и ги издирва такива неща. Как ще я даваш на скрап таз хубава кола.

Вто Ное 11, 2025 2:33 pm
Профил
Аватар

palavrov написа:
Grubi написа:

Вайййй ... ама казвай навреме, кумеца е сервиз на СААБ и ги издирва такива неща. Как ще я даваш на скрап таз хубава кола.

Замина отдавна, нямаше компресия(въпреки че имам съмнения, че сервиза беше мързелив и отегчен)., а и беше 400к/км. Щеше да изкара още толкова, ама по-добре да почива в мир. Почти 20 години.

Вто Ное 11, 2025 2:46 pm
Профил

Grubi написа:
Замина отдавна, нямаше компресия(въпреки че имам съмнения, че сервиза беше мързелив и отегчен)., а и беше 400к/км. Щеше да изкара още толкова, ама по-добре да почива в мир. Почти 20 години.

О, при него гледах по едно време, че възстановяваше някаква от 60-те ли, от 70-те ли години. Пък и вече няма СААБ под 15 години ...

Вто Ное 11, 2025 3:19 pm
Профил

Ами липса на компресия не е чак такава болка, оправя се, въпроса е, че на тия години е по-скоро занимание за развлечение от колкото с някакъв реален смисъл.
Едно време, ме влечеше да ръчкам по коли, но сега по-ме влече да ръчкам по стара техника, особенно на HP, хем може да става в офис атмосфера, хем виждаш интересни неща, с две думи забавление.

Вто Ное 11, 2025 3:39 pm
Профил

Grubi написа:

то затова и ставаще дума - ако пуснат ефтинджос ел за да може да се ползват градско, за останалите цели си остават ДВг колите.
Инак ей тъй от любопитство -колко е температурата през деня и да речем вечер като се скрие слънцето?

Сря Ное 12, 2025 5:48 am
Профил

syscop написа:
https://technews.bg/article-172885.html - това ако се приложи в по-голям мащаб може и да станат нещата с електричките.

п.п.
Цената не я гледайте... :)

за да се сменя батерия и да има смисъл- ще се наложи да са 1 вид всичките или поне аиде 2-3-4 .... щото ако е както сега -вскеи си кове негова - представи си логистиката - в един сервиз или електростанция ...или каквото му е каквото е там колко типа батерии требе да имат на склад....

Сря Ное 12, 2025 5:51 am
Профил
Аватар

HSB написа:
колко е температурата през деня и да речем вечер като се скрие слънцето?

къде?

има места, дето под -50С спират децата от училище.
а над -35С дрескода ти позволява да си разкопчаеш горното копче на ризата

Сря Ное 12, 2025 7:50 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2475 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 165  Следваща