|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:03 pm
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Рекс, ти ме утрепа  , толкова дупки изкъртих в къщи лятото, как не се сетих поне една да оставя за чиповете 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Ное 16, 2006 11:13 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Радвам се, че ти е харесала хумористичната хипербола.  Все пак, не вярвам 700 млн. транзистора да се опроводяват на ръка.
|
| Чет Ное 16, 2006 11:15 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Що бе един китаец, може да опрворди къде 100 тина за един час. Пускат ги на един голем чаршаф вкарват им алгоритмите - те са машинки, ще ги разчертаят за нула време. и те ти го - с няколко хилади китайци си готов.
А иначе мойте първи сблъсъци с Изчислителна Машина бяха когато съм бил на около 4-5 години. Майка ми работеше в Изотсервиз. И си спомням как всички бележки в къщи се пишеха на перфокарти. А и имам едни такива бледи детски спомени за едни големи шкафове, с едни ленти дето се джуркат вътре и една машина дето гълта и плюе перфокарти (техниката във Изот ще да е било). Ама са ми много мъгливи. Иначе първия компютър го домъкна баща ми в къщи къде 82 година (оргинален Apple 2, внесен по незнам кое направление в ония години за космически суми). Начи тамън съм бил тръгнал на училище, първо игра, после Бейсик, после асемблер.... Така няколко 8ци се смениха у нас. После на баща ми служебно му връчиха AT286 на 6 (шест) MHz с EGA монитор и А3 матричен принтер - дзвер ви казвам. Сеги ми казва че са платили за него над 4000$. Как се блъскаше Test Drive и Xonix на него не е истина.
После нашите ми сглобиха XT - жуко . Сглобиха е точната дума - от гола платка от завода в правец и компоненти изнесени по джобовете. И после докато се усетя - те ме на по 10 часа пред компютъра - тогава ми беше мерак. Сега на моменти изпитвам мерак да хвана чука - юбилея май е добър повод  .
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Ное 16, 2006 11:39 am |
|
 |
|
syscop
|
JUKO-то си беше супер машина, за моето ходих до Правец, пък какви флопита имаше само, не е истина 
|
| Чет Ное 16, 2006 11:57 am |
|
 |
|
Stanislav
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
Ако искате мога да видам снимка как е изглеждал преди 15-20 години един интерфейс за компютър.От едно скапано ФРП го изкормих
Някой може ли да ме светне как ще опроводиш 700000000 транзистора на пластинка около 10х10мм?При това на ръка?Само треперенето което се получава от туптенето на сърцето е достатъчно да откъртиш няколко (десетки)хиляди транзистора.
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Чет Ное 16, 2006 3:02 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не - лафа беше:
- "От тук влиза говедото, а от тук излиза салама"
- "А може ли да влезне отзад салама и отпред да излезне говедото"
- "Т'ва да не е на майка ти ******* бе"
Естествено, че не ги опроводяват на ръка. Дори да не е VHDL - е нещо подобно.
|
| Чет Ное 16, 2006 4:22 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Станиславчо - те не ги чертаят с асфалт лак по чипа бе  .
|
| Чет Ное 16, 2006 4:23 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
На мен пък ми се случи през 1990-а да трябва да разглобим един хард диск във ВНВВУ-то в Долна Митрополия - 10 мегабайта ли беше, 20 ли, не знам, ама 8 човека едва го качихме по стълбите до третия етаж. Беше в един шкаф на колела с размери грубо метър на метър на метър  и от него извадихме къде 100-150 кила магнити. Беше постижение на изчислителната техника от 80-те години май 
|
| Чет Ное 16, 2006 5:15 pm |
|
|