Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Рекс, ти ме утрепа :), толкова дупки изкъртих в къщи лятото, как не се сетих поне една да оставя за чиповете :)

Чет Ное 16, 2006 11:13 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
Рекс, ти ме утрепа :), толкова дупки изкъртих в къщи лятото, как не се сетих поне една да оставя за чиповете :)

Радвам се, че ти е харесала хумористичната хипербола. ;) Все пак, не вярвам 700 млн. транзистора да се опроводяват на ръка.

Чет Ное 16, 2006 11:15 am
Профил
Аватар

Мнение 
Що бе един китаец, може да опрворди къде 100 тина за един час. Пускат ги на един голем чаршаф вкарват им алгоритмите - те са машинки, ще ги разчертаят за нула време. и те ти го - с няколко хилади китайци си готов.

А иначе мойте първи сблъсъци с Изчислителна Машина бяха когато съм бил на около 4-5 години. Майка ми работеше в Изотсервиз. И си спомням как всички бележки в къщи се пишеха на перфокарти. А и имам едни такива бледи детски спомени за едни големи шкафове, с едни ленти дето се джуркат вътре и една машина дето гълта и плюе перфокарти (техниката във Изот ще да е било). Ама са ми много мъгливи. Иначе първия компютър го домъкна баща ми в къщи къде 82 година (оргинален Apple 2, внесен по незнам кое направление в ония години за космически суми). Начи тамън съм бил тръгнал на училище, първо игра, после Бейсик, после асемблер.... Така няколко 8ци се смениха у нас. После на баща ми служебно му връчиха AT286 на 6 (шест) MHz с EGA монитор и А3 матричен принтер - дзвер ви казвам. Сеги ми казва че са платили за него над 4000$. Как се блъскаше Test Drive и Xonix на него не е истина.
После нашите ми сглобиха XT - жуко . Сглобиха е точната дума - от гола платка от завода в правец и компоненти изнесени по джобовете. И после докато се усетя - те ме на по 10 часа пред компютъра - тогава ми беше мерак. Сега на моменти изпитвам мерак да хвана чука - юбилея май е добър повод :twisted: .

Чет Ное 16, 2006 11:39 am
Профил ICQ

Мнение 
JUKO-то си беше супер машина, за моето ходих до Правец, пък какви флопита имаше само, не е истина :)

Чет Ное 16, 2006 11:57 am
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Ако искате мога да видам снимка как е изглеждал преди 15-20 години един интерфейс за компютър.От едно скапано ФРП го изкормих :roll:
Някой може ли да ме светне как ще опроводиш 700000000 транзистора на пластинка около 10х10мм?При това на ръка?Само треперенето което се получава от туптенето на сърцето е достатъчно да откъртиш няколко (десетки)хиляди транзистора.

Чет Ное 16, 2006 3:02 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Сигурно вече са стигнали етапа "завод тип черна кутия": пишат VHDL-а, ъплодват го в заводския сървър и от една дупка в
стената почват да излизат готови чипове. :D

Не - лафа беше:
- "От тук влиза говедото, а от тук излиза салама"
- "А може ли да влезне отзад салама и отпред да излезне говедото"
- "Т'ва да не е на майка ти ******* бе" :D

Естествено, че не ги опроводяват на ръка. Дори да не е VHDL - е нещо подобно.

Чет Ное 16, 2006 4:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Stanislav написа:
Само треперенето което се получава от туптенето на сърцето е достатъчно да откъртиш няколко (десетки)хиляди транзистора.

Станиславчо - те не ги чертаят с асфалт лак по чипа бе :) .

Чет Ное 16, 2006 4:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
На мен пък ми се случи през 1990-а да трябва да разглобим един хард диск във ВНВВУ-то в Долна Митрополия - 10 мегабайта ли беше, 20 ли, не знам, ама 8 човека едва го качихме по стълбите до третия етаж. Беше в един шкаф на колела с размери грубо метър на метър на метър ;) и от него извадихме къде 100-150 кила магнити. Беше постижение на изчислителната техника от 80-те години май :-)

Чет Ное 16, 2006 5:15 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2