| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Чак пък толкова - недей го плаши човека. Абсолютно добре ще му върви и 99SE и DXP-то. За DXP 2004 - ще се озори.
Ауторутера опроводява в толкова слоя, колкото си казал, че е платката. Ако направиш платката да е еднослойна и той ще опроводява в 1 слой.
|
| Вто Фев 15, 2005 8:06 pm |
|
 |
|
mirilaj
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Фев 15, 2005 12:23 pm Мнения: 5 Местоположение: София
|
Успях да подкарам 99se! За сега добре се държи. Все го сравнявам с 2.8. Много яко се спичат като им дадеш аутоплейс без да си сложил никакви връзки  .
Как правя платката еднослойна?  Магьосникът ми дава минимум 2. Просто нямам търпение да разбера. Иначе ще попрочета хелповете и pdf-ите по-подробно за тези слоеве, че ме плашат - много слоеве-много нещо.
|
| Чет Фев 17, 2005 1:25 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе ... 99 2.8 ... горе долу едно и сусхто .. ниама големи принципни отлициа, вув организациата на данните единствено, и дизаин на полето. Ами за какво ти е тоиа магиосник ... но и снего и без него ... имасх настройка колко слоя да полжваш, но ако ти кажа че се движа механично по менютата и на половината не им помня имената ...... 
|
| Пет Фев 18, 2005 1:16 am |
|
 |
|
mirilaj
|
Тези магьосници малко ме дразнят и за да прибегна до тях, значи е настанала лека паника.
За слоевете: явно трябва да почета по-търпеливо, а не само проба- грешка.
Остави това , ами вчера пуснах в действие и DXP. Е, там играта наистина загрубява. Тъй като моите цели в момента са елементарни, смятам да се концентрирам върху 99SE и евентуално един ден след като съм усвоил основите да се прехвърля. А и Айнщайн бил казал:
" Нещата трябва да са колкото се може по-прости, но не и по-прости от това." 
|
| Пет Фев 18, 2005 12:07 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
А пък един мой вече бивш шеф, бог да го прости, казваше:
Нещата не трябва да се по сложни от колкото трябва да са.
Доста елементарна мисъл, ама много ми помага. Не залитам.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Фев 18, 2005 3:28 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
А аз имам един въпрос, дето до сега не можах да го измисля....Как да направя ауторутера да ми слага джъмпери на еднослойна платка...Винаги съм го правил ръчно 
|
| Съб Фев 19, 2005 1:53 pm |
|
 |
|
max's
Ранг: Новодошъл
|
Твоя въпрос за джъмперите малко ме обръква...нали още при sheeta му се задават къде по схемата да ги има...поне аз така го правя....ако PCB го правя Bottom to Pad-a на джъпера го давам Bottom и го заключвам.На мен bottom платките са ми малко проблем,за малко елементи се получава...но като му кача 10 ИС и повече пасивни елементи ауторута пуска едни невероятно дълги писти .....а от Rules-a мин.и макс дължина не се активира?
|
| Нед Фев 20, 2005 1:07 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе аз толкоз елементарна платка дето да я дам на AutoRouter не съм имал.
Но въпроса с jumper - ите е актуален. Аз и от Оркад си я имам тая дилемa. Има платки (не само еднослойни) където понякога се налага да сложиш jumper. Аз лично ги правя с резистори 0 ома. Под 0805 тамън минава една писта, а под модифициран 1206 - две. Но единствения начин който съм измислил е да си ги слагам като елемент което е тъпо понеже трябва да е включено и в схемата за да не се наруши нетлиста. А е тъпо да ги има на схемата. Освен това двата нета отстрани на джъмпера са с различни имена, а са едни и същи сигнали, което също е тъпо. На оркад си имаше решение ама никога не ми е останало време да го разуча. На протел няма ли някакво елегантно решение на проблема?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Фев 20, 2005 2:42 pm |
|
 |
|
max's
|
Въпроса си остава актуален....пак не го разбрах....мисля че е специфичен към конкретното приложение.Има още нещо ...да ли всички ние работиме с едно и също приложение на Protel99se trial+различнита му там sp-a.Aз да ти кажа има една колекция от crack-a за 99se..и когато го кракнеш,обърни внимание в Prompt менюто какво ти отключва...имам един крак примерно който ми отключва corners-а да е активен на (90*)..но версията като цяло работи лошо.И така някои като даде хубав съвет на друг ...се получава голямо разминаване.
|
| Нед Фев 20, 2005 3:53 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Моята версия е 99 Trial + SP4 + SP6 + crack...Така де, май всичко ми е отключено, имам и 90* корнери + разни те му там "Hole Size Editor", "Pad Editor" и още няколко такива. Проблема с джъмперите обаче пак е тъп...или поне решението му 
|
| Нед Фев 20, 2005 6:10 pm |
|
 |
|
max's
|
....знаех си аз че става това разминаване..мамицата му мръсна....та аз съм без Service Pack 4.После се чудим що така....що иначе . Имам 2 крака дето работят добре  Protel99se.crack_xp) и(Protel99se.crack_new + Crp9516a.dll) ...този втория ми отключва корнерите на 90*....другите неща(updata-libraries и hole size) ги имам.Напиши ми точното име на твоя крак (за справка).Ако измислиш и някое място дeто да си сваля SP4....цена нямаш.На протелския сайт го няма,само SP6 си виси там.
|
| Нед Фев 20, 2005 9:31 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е добре де .. защо SP4 .. има SP6, и крака си е специално за него, значи слагаш 99SE после SP6 после кракваш и си готов.
|
| Нед Фев 20, 2005 11:02 pm |
|
 |
|
max's
|
....да Тони почти готов,само ако някой иска да остави паролата за Протела 99се от на Цецо адреса.... http://ftlbg.com/naskoma3x/App/Protel/....зипа си иска парола...то вярно ако имаш SP6....защо SP4....но е хубаво да го намеря...колкото за проба.
|
| Пон Фев 21, 2005 2:18 pm |
|
 |
|
mirilaj
|
81C4dD45rC8218370hj5qCa1024259D004C330E4A
Ако искаш пробвай и DXP, ако не си с Уин'98.
http://store1.data.bg/linuxloaderbg/-=Programs=-/-=CAD_DESIGN=-/protel_DXP/
|
| Сря Фев 23, 2005 3:01 pm |
|
 |
|
max's
|
...спести ми доста време ...10x за услугата.
|
| Сря Фев 23, 2005 5:58 pm |
|
|