Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Пак протел и пак въпроси 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Чак пък толкова - недей го плаши човека. Абсолютно добре ще му върви и 99SE и DXP-то. За DXP 2004 - ще се озори.
Ауторутера опроводява в толкова слоя, колкото си казал, че е платката. Ако направиш платката да е еднослойна и той ще опроводява в 1 слой.

Вто Фев 15, 2005 8:06 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Успях да подкарам 99se! За сега добре се държи. Все го сравнявам с 2.8. Много яко се спичат като им дадеш аутоплейс без да си сложил никакви връзки :twisted: .
Как правя платката еднослойна? :oops: Магьосникът ми дава минимум 2. Просто нямам търпение да разбера. Иначе ще попрочета хелповете и pdf-ите по-подробно за тези слоеве, че ме плашат - много слоеве-много нещо.

Чет Фев 17, 2005 1:25 am
Профил

Мнение 
Абе ... 99 2.8 ... горе долу едно и сусхто .. ниама големи принципни отлициа, вув организациата на данните единствено, и дизаин на полето. Ами за какво ти е тоиа магиосник ... но и снего и без него ... имасх настройка колко слоя да полжваш, но ако ти кажа че се движа механично по менютата и на половината не им помня имената ......:)

Пет Фев 18, 2005 1:16 am
Профил

Мнение 
Тези магьосници малко ме дразнят и за да прибегна до тях, значи е настанала лека паника.
За слоевете: явно трябва да почета по-търпеливо, а не само проба- грешка.
Остави това , ами вчера пуснах в действие и DXP. Е, там играта наистина загрубява. Тъй като моите цели в момента са елементарни, смятам да се концентрирам върху 99SE и евентуално един ден след като съм усвоил основите да се прехвърля. А и Айнщайн бил казал:
" Нещата трябва да са колкото се може по-прости, но не и по-прости от това." :lol:

Пет Фев 18, 2005 12:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А пък един мой вече бивш шеф, бог да го прости, казваше:
Нещата не трябва да се по сложни от колкото трябва да са.
Доста елементарна мисъл, ама много ми помага. Не залитам.

Пет Фев 18, 2005 3:28 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
А аз имам един въпрос, дето до сега не можах да го измисля....Как да направя ауторутера да ми слага джъмпери на еднослойна платка...Винаги съм го правил ръчно :wink:

Съб Фев 19, 2005 1:53 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Твоя въпрос за джъмперите малко ме обръква...нали още при sheeta му се задават къде по схемата да ги има...поне аз така го правя....ако PCB го правя Bottom to Pad-a на джъпера го давам Bottom и го заключвам.На мен bottom платките са ми малко проблем,за малко елементи се получава...но като му кача 10 ИС и повече пасивни елементи ауторута пуска едни невероятно дълги писти .....а от Rules-a мин.и макс дължина не се активира?

Нед Фев 20, 2005 1:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе аз толкоз елементарна платка дето да я дам на AutoRouter не съм имал.
Но въпроса с jumper - ите е актуален. Аз и от Оркад си я имам тая дилемa. Има платки (не само еднослойни) където понякога се налага да сложиш jumper. Аз лично ги правя с резистори 0 ома. Под 0805 тамън минава една писта, а под модифициран 1206 - две. Но единствения начин който съм измислил е да си ги слагам като елемент което е тъпо понеже трябва да е включено и в схемата за да не се наруши нетлиста. А е тъпо да ги има на схемата. Освен това двата нета отстрани на джъмпера са с различни имена, а са едни и същи сигнали, което също е тъпо. На оркад си имаше решение ама никога не ми е останало време да го разуча. На протел няма ли някакво елегантно решение на проблема?

Нед Фев 20, 2005 2:42 pm
Профил ICQ

Мнение 
Въпроса си остава актуален....пак не го разбрах....мисля че е специфичен към конкретното приложение.Има още нещо ...да ли всички ние работиме с едно и също приложение на Protel99se trial+различнита му там sp-a.Aз да ти кажа има една колекция от crack-a за 99se..и когато го кракнеш,обърни внимание в Prompt менюто какво ти отключва...имам един крак примерно който ми отключва corners-а да е активен на (90*)..но версията като цяло работи лошо.И така някои като даде хубав съвет на друг ...се получава голямо разминаване.

Нед Фев 20, 2005 3:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Моята версия е 99 Trial + SP4 + SP6 + crack...Така де, май всичко ми е отключено, имам и 90* корнери + разни те му там "Hole Size Editor", "Pad Editor" и още няколко такива. Проблема с джъмперите обаче пак е тъп...или поне решението му :wink:

Нед Фев 20, 2005 6:10 pm
Профил

Мнение 
....знаех си аз че става това разминаване..мамицата му мръсна....та аз съм без Service Pack 4.После се чудим що така....що иначе . Имам 2 крака дето работят добре :(Protel99se.crack_xp) и(Protel99se.crack_new + Crp9516a.dll) ...този втория ми отключва корнерите на 90*....другите неща(updata-libraries и hole size) ги имам.Напиши ми точното име на твоя крак (за справка).Ако измислиш и някое място дeто да си сваля SP4....цена нямаш.На протелския сайт го няма,само SP6 си виси там.

Нед Фев 20, 2005 9:31 pm
Профил

Мнение 
Е добре де .. защо SP4 .. има SP6, и крака си е специално за него, значи слагаш 99SE после SP6 после кракваш и си готов.

Нед Фев 20, 2005 11:02 pm
Профил

Мнение 
....да Тони почти готов,само ако някой иска да остави паролата за Протела 99се от на Цецо адреса....http://ftlbg.com/naskoma3x/App/Protel/....зипа си иска парола...то вярно ако имаш SP6....защо SP4....но е хубаво да го намеря...колкото за проба.

Пон Фев 21, 2005 2:18 pm
Профил

Мнение 
81C4dD45rC8218370hj5qCa1024259D004C330E4A

Ако искаш пробвай и DXP, ако не си с Уин'98.
http://store1.data.bg/linuxloaderbg/-=Programs=-/-=CAD_DESIGN=-/protel_DXP/

Сря Фев 23, 2005 3:01 pm
Профил

Мнение 
...спести ми доста време ...10x за услугата.

Сря Фев 23, 2005 5:58 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща