По високата ресонансна честота изчиства в голяма степен влиянието на вятъра.
В датчика които описа nik след усилвателя при детектирането има специфичен филтър с него се прави нещо подобно на това за което говориш ти.
Изобщо темата е много обширна. Докато не се поблъскаш няма начин да схванеш купищата противоречиви изисквания към такъв датчик. То аз съм се блъскал доста и доста неща не са ми съвсем ясни.
Аз например от опит знам че високата резонансна честота довежда до лъжливи задействания от камиони.
Смущението което се получава от такъв камион е в 20тина херца на слух определено и логично би било ако датчика е с резонансна честота някъде там да е най чуствителен. Ама на практика не е така. 40-60 херца е най чуствителната зона.
Най интересния датчик който съм виждал беше немско творение . Много красиво направено в прозрачна кутиика.
Пак от тия скъпите истории които нормалните хора не си купуват

Алармата е дошла с колата.
Капчица живак в малака стъклена сфера. около нея намотана бобинка. Над това залепено на горния капак едно магнитче като таблетка около 6 мм. Според собственика на алармата на за година откак е купил колата само веднъж по новогодишните пукотевици е задействало фалшиво. А беше настроено на голяма чуствителност. Само един датчик за цялата кола и като цяко доста равномерна чуствителност по цялото купе.
Управлението беше с някакво процесорче.
Интересен беше принципа на настройване на чуствителноста. 2 бутончета + и - като натиснеш някое от тях започва да мига едно светодиодче. Колкото по чуствително толкова по бързо. Като го отпуснеш изгасва след известно време.