Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
LCD дисплей 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Cekins не е нужно да си гуру за да имаш що годе адекватно мнение по тия въпроси. Става дума за доста прости неща. Аз също не съм гуру но съм загубил страшно много време да пробвам различни варианти и имам наблюдения.
Нещата които съм говорил по темата съм аргуменирал достатъчно добре и който е искал да разбере е разбрал.

Включително съм губил време да компилирам тестова програмка по предложение на Румен. Програмката беше безмислена и резултата от изчислението не се използваше за нищо и там любимия ви Proton тотално се осра като не изхвърли излишния код а компилира всичко надлежно. Ама то магарето си е магаре.
Руменчо заяви че било много тъпо компилатора да изхвърля код който ТОЙ бил написал :). Никой не се замисли дори върху резултатите. Явно е загубено време да се пробва да се налива акъл в празна тиква.

Пон Фев 26, 2007 2:12 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Стигам до извода че всички едно и също нещо виждаме но си го тълкувами взависимост от конкретните неща с които се занимаваме.

Трудно се пълни нещо напълнено. :D
Въпрос на тълкуване.

За да стана по разбираем ще ви разкажа за част от мойта работа.
За провеждане на експеримент трябва бързо да спретне опитна постановка.
Това по-същество е по уникална ел схема и уникален алгоритъм.
Самата схема и алгоритъм се правят на база на предишни експерименти.
Тое нищо не можеш да си купиш готово.
След като направиш няколко експеримента искаш нещо да промениш.
И промените също трябва да стават бързо.
Всъщност самото усилие за програмиране не трябва да бъде повече от 3-5% от цялата работа.
Създаването на електрониката още толкова.
За да може в 90% от времето да се концентрира човек върху истинските задачи които решава.

Пон Фев 26, 2007 3:22 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Значи ти си ИЗСЛЕДОВАТЕЛ :finga: :finga: :finga: :finga:
Ако обичаш тогава не пречи на по обикновенните хора. Вече сме респектирани от теб.
Форума е за хора които се интересуват от микроконтролери и програмирането им. След като тези въпроси толкова слабо те интересуват моля да не пълниш форума с глупостите си.

Пон Фев 26, 2007 3:51 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Подкарах дисплея :) Със C и дори моите функции работят малко по - бързо от вградените :) Не е толкова трудно без ИЦД, просто малко повече мислиш, за да не местиш постоянно контролера :) Но си признавам, че сега мисля да си спретна някаква платка за разработване :) Ако някой има хубави схеми и има желанаие да ги сподели нека да ги постне :) Поздрави и още веднъж благодаря :)

Пон Фев 26, 2007 4:05 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
Nikola Kirov написа:
Форума е за хора които се интересуват от микроконтролери и програмирането им. .........

Точно така @Баче Коле тука се интерсуваме от МИКРОКОНТРОЛЕРИ каквито са ПИКОВЕТЕ , а ти сам си каза че НЕ се занимаваш с тях .Следователно следвайки алгоритъма ти Не трябва да пишеш в тази тема. т.е слагаме ти едно break;
и прекъсваме цикъла ти :)))))))))))))))

Поздрави!!!!

Пон Фев 26, 2007 4:06 pm
Докладвай
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
От моята гледна точка не преча а помагам.
Едва ли съм единственя които се интересува от бързото и лесно проектиране и програмиране.

Пон Фев 26, 2007 4:11 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мнение 
rumen написа:
От моята гледна точка не преча а помагам.
Едва ли съм единственя които се интересува от бързото и лесно проектиране и програмиране.

Пич, грешиш като си мислиш, че със C е по-сложно отколкото с basic или pascal, от почти година дъвчеш постоянно във форума колко по-лесно става с Proton, абе ти седна ли един път да пробваш CCS, Hi-Tech или MikroC компилатор ? Гарантирам ти, че за почти същото време ще напиша управление за LCD колкото ти би го написал на Proton (казвам почти, щото очаквам да съм малко по-бърз от тебе :wink: ). Малко по-сложните неща в C са указатели, структури и класове (C++). Това обаче е в голям плюс на всички използващи C и знаещи неговото предимство. вЕрвай ми, аз преди да се запозная със C (щото едно време ме учеха на Pascal в училище) обърнах нета да търся Basic/Pascal компилатор за PIC, знаех един прост асемблер 37 инструкции и бях усвоил MPLAB. Изтеглих си Pas2Pic и Proton (и още някакъв pascal компилатор), пробвах да си поиграя ама ми изглеждаше малко дървено, най-малкото щото ако сменя процесора и няма компилатор за него, така или иначе ще трябва да науча C. Хванах CCS (без почти да познавам C, знаех само част от синтаксиса щото във повечето езици си приличат). За няколко часа подкарах LED, бутон, LCD. За следващите няколко дни изчетох целия хелп на CCS, от многото примери вътре (+ тези в examples директорията) усвоих доста техники...после опитах Hi-Tech C, беше ми много лесно след като знаех как се пише на C. Не съм видял особени пречки да подкарам на C - Atmel, PIC, 8051 или ARM процесор ...в каквато и да е среда, даже с просто notepad и command prompt, предимството е голямо, един път само написах драйвер за LCD, оттам нататък го ползвам в различинте процесори само с корегирането на един два реда.

Пон Фев 26, 2007 5:49 pm
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5