Пич, грешиш като си мислиш, че със C е по-сложно отколкото с basic или pascal, от почти година дъвчеш постоянно във форума колко по-лесно става с Proton, абе ти седна ли един път да пробваш CCS, Hi-Tech или MikroC компилатор ? Гарантирам ти, че за почти същото време ще напиша управление за LCD колкото ти би го написал на Proton (казвам почти, щото очаквам да съм малко по-бърз от тебе

). Малко по-сложните неща в C са указатели, структури и класове (C++). Това обаче е в голям плюс на всички използващи C и знаещи неговото предимство. вЕрвай ми, аз преди да се запозная със C (щото едно време ме учеха на Pascal в училище) обърнах нета да търся Basic/Pascal компилатор за PIC, знаех един прост асемблер 37 инструкции и бях усвоил MPLAB. Изтеглих си Pas2Pic и Proton (и още някакъв pascal компилатор), пробвах да си поиграя ама ми изглеждаше малко дървено, най-малкото щото ако сменя процесора и няма компилатор за него, така или иначе ще трябва да науча C. Хванах CCS (без почти да познавам C, знаех само част от синтаксиса щото във повечето езици си приличат). За няколко часа подкарах LED, бутон, LCD. За следващите няколко дни изчетох целия хелп на CCS, от многото примери вътре (+ тези в examples директорията) усвоих доста техники...после опитах Hi-Tech C, беше ми много лесно след като знаех как се пише на C. Не съм видял особени пречки да подкарам на C - Atmel, PIC, 8051 или ARM процесор ...в каквато и да е среда, даже с просто notepad и command prompt, предимството е голямо, един път само написах драйвер за LCD, оттам нататък го ползвам в различинте процесори само с корегирането на един два реда.