| Автор |
Съобщение |
|
darkyp
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пон Дек 12, 2005 6:03 pm Мнения: 263 Местоположение: София
|
март месец поръчах две бройки от ПИК с етернет. Дойдоха април. Нищо не съм плащал.
|
| Вто Юли 10, 2007 9:07 am |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Гледай само да не се улееш с поръчването. Ако стойността на семпълите е над 20 евро, може да се наложи да плщаш на митницата (а може и да не се наложи, зависи от озоновата дупка).
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юли 10, 2007 10:26 am |
|
 |
|
MIPS
|
 ами може и да съм минал 20 евро  защото съм поръчал едни dsp но всичко е през сайта дано неми вземат повече от 20лв ако се плаща  ,
Чао Благодаря ви 
|
| Вто Юли 10, 2007 4:56 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Хе, ако ги спрат на митницата, можеш спокойно да ги забравиш. Едва ли ще можеш да ги освободиш документално... Но едва ли ще ги спрат, споко.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юли 10, 2007 5:01 pm |
|
 |
|
3aek
|
митниците от нова година нямат много работа и съвсем са изпростяли
да не говорим че са на заплата 300-400 лв официално май а делаверата им е намаляла двойно и се чудят как кокошкарски да се заядат че да ги почерпиш, вообще жалка история
онзи ден ми изпратили мостри от филипс и писали мостри без комерсиална стойност, не се дължи плащане, цена за митница $1.00
една седмица не мога да освободя пакета - не били стрували толкова, казах им абе пичове това не струва нищо защото не съм дал пари за него, ако искате измислете си една стойност и ще я приема - нито има мито на интегралните схеми а ДДС-то ми се възстановява защото работя за експорт, ако искате и по 1000 лв на чип пишете, хич не ми пука.
онези мигат на парцали и викат - не, пиши на филипс да ти напишат фактура на висока стойност, умориха ме от смях, накрая се събрали умите глави и измислили една цена и платих на нея ДДС, загубих 2 дни за да внеса 30 лв ДДС, това ако не е простотия здраве му кажи, ако до там я докараха с ДДС от мостри да пълнят хазната здраво са я закъсали
|
| Вто Юли 10, 2007 5:37 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
А какво се прави, като поръчаш, отговорят ти, че на еди коя си дата си в плана, и после - нищо.
Нищо не идва!!
Чакам едни PIC24 вече трета седмица след посочената дата - и няма
Могат ли да потънат някъде, или да ги прибере някой?
Има ли смисъл, да се оплаквам на Microchip?
|
| Вто Юли 10, 2007 5:39 pm |
|
 |
|
MIPS
|
ами не знам да се надявам че моите ще пристигнат  пратиха ми писмо че пътуват и номер за проверка  на кориера ама да видим 
|
| Вто Юли 10, 2007 5:45 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Имам известни подозрения, че понякога семпълите на Микрочип отиват в Комет. Така се случва с тези на Аналог (K1).
|
| Вто Юли 10, 2007 7:11 pm |
|
 |
|
MIPS
|
а от там ни ги продават после  , затова никога няма да се оправим в България  .
|
| Вто Юли 10, 2007 7:15 pm |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
Нали във формуляра за заявка Microchip питат как да стане доставката - през Комет или директно.
Аз не си спомням какво избрах, но може от това да е. Моите мостри ( 2бр 18ф4431) пощата ми ги достави до вратата без никакви усложнения.
|
| Вто Юли 10, 2007 8:50 pm |
|
 |
|
Zeus
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Ами аз се регистрирах с домашен адрес и си ми идват в къщи. До сега съм получил 6 пратки от по 4 чипа всяка (предимно 16 и 18 серия). Никога не са се бавили повече от седмица. Но това е за периода от година насам. Преди това не ми е известно как са ставали нещата.
|
| Вто Юли 10, 2007 11:18 pm |
|
 |
|
vstoykov
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Яну 09, 2007 12:05 am Мнения: 130 Местоположение: Варна
|
 |  |  |  | Цитат: Microchip currently only accepts online sample orders from registered business or university email addresses. We currently do not accept orders from generic ISP accounts. Please do one of the following: 1. Register with a valid business or university email address and place your sample order 2. Visit www.microchipdirect.com to purchase parts Thank you for your interest in Microchip. |  |  |  |  |
Това се получи след като се регистрирах с е-поща gmail.com.
С е-поща users.sourceforge.net такова съобщение не се наблюдава.
Системата ме пита за Preferred Distributor: None, Microchip Direct или Comet Electronics. Кое да избера? Първото или второто? Първото означава ли, че те ще изберат вместо мен второто или третото?
|
| Вто Юли 10, 2007 11:50 pm |
|
 |
|
Zeus
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Явно свиват разпращането на семпли. Сигурно са преценили, че прекалено много пращат, а обема на продажбите не расте реципрочно 
|
| Съб Юли 14, 2007 8:49 am |
|
 |
|
vstoykov
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Яну 09, 2007 12:05 am Мнения: 130 Местоположение: Варна
|
В крайна сметка избрах Microchip Direct при поръчката и интегралните схеми пристигнаха успешно след точно 3 седмици в най-близкия пощенски клон.
|
| Сря Авг 01, 2007 7:16 pm |
|
|