Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Microchip и Free Samples 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение 
март месец поръчах две бройки от ПИК с етернет. Дойдоха април. Нищо не съм плащал.

Вто Юли 10, 2007 9:07 am
Профил ICQ YIM
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Гледай само да не се улееш с поръчването. Ако стойността на семпълите е над 20 евро, може да се наложи да плщаш на митницата (а може и да не се наложи, зависи от озоновата дупка).

Вто Юли 10, 2007 10:26 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
:? ами може и да съм минал 20 евро :o защото съм поръчал едни dsp но всичко е през сайта дано неми вземат повече от 20лв ако се плаща :),

Чао Благодаря ви :)

Вто Юли 10, 2007 4:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Хе, ако ги спрат на митницата, можеш спокойно да ги забравиш. Едва ли ще можеш да ги освободиш документално... Но едва ли ще ги спрат, споко.

Вто Юли 10, 2007 5:01 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
митниците от нова година нямат много работа и съвсем са изпростяли
да не говорим че са на заплата 300-400 лв официално май а делаверата им е намаляла двойно и се чудят как кокошкарски да се заядат че да ги почерпиш, вообще жалка история
онзи ден ми изпратили мостри от филипс и писали мостри без комерсиална стойност, не се дължи плащане, цена за митница $1.00
една седмица не мога да освободя пакета - не били стрували толкова, казах им абе пичове това не струва нищо защото не съм дал пари за него, ако искате измислете си една стойност и ще я приема - нито има мито на интегралните схеми а ДДС-то ми се възстановява защото работя за експорт, ако искате и по 1000 лв на чип пишете, хич не ми пука.
онези мигат на парцали и викат - не, пиши на филипс да ти напишат фактура на висока стойност, умориха ме от смях, накрая се събрали умите глави и измислили една цена и платих на нея ДДС, загубих 2 дни за да внеса 30 лв ДДС, това ако не е простотия здраве му кажи, ако до там я докараха с ДДС от мостри да пълнят хазната здраво са я закъсали

Вто Юли 10, 2007 5:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А какво се прави, като поръчаш, отговорят ти, че на еди коя си дата си в плана, и после - нищо.
Нищо не идва!!
Чакам едни PIC24 вече трета седмица след посочената дата - и няма :cry: :cry:
Могат ли да потънат някъде, или да ги прибере някой?
Има ли смисъл, да се оплаквам на Microchip?

Вто Юли 10, 2007 5:39 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ами не знам да се надявам че моите ще пристигнат :) пратиха ми писмо че пътуват и номер за проверка :) на кориера ама да видим :roll:

Вто Юли 10, 2007 5:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Syrius-B написа:
А какво се прави, като поръчаш, отговорят ти, че на еди коя си дата си в плана, и после - нищо.
Нищо не идва!!
Чакам едни PIC24 вече трета седмица след посочената дата - и няма :cry: :cry:
Могат ли да потънат някъде, или да ги прибере някой?
Има ли смисъл, да се оплаквам на Microchip?

Имам известни подозрения, че понякога семпълите на Микрочип отиват в Комет. Така се случва с тези на Аналог (K1).

Вто Юли 10, 2007 7:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
а от там ни ги продават после :), затова никога няма да се оправим в България :).

Вто Юли 10, 2007 7:15 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Мнение 
Цецо написа:
Имам известни подозрения, че понякога семпълите на Микрочип отиват в Комет. Така се случва с тези на Аналог (K1).

Нали във формуляра за заявка Microchip питат как да стане доставката - през Комет или директно.
Аз не си спомням какво избрах, но може от това да е. Моите мостри ( 2бр 18ф4431) пощата ми ги достави до вратата без никакви усложнения.

Вто Юли 10, 2007 8:50 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами аз се регистрирах с домашен адрес и си ми идват в къщи. До сега съм получил 6 пратки от по 4 чипа всяка (предимно 16 и 18 серия). Никога не са се бавили повече от седмица. Но това е за периода от година насам. Преди това не ми е известно как са ставали нещата.

Вто Юли 10, 2007 11:18 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Цитат:
Microchip currently only accepts online sample orders from registered business or university email addresses. We currently do not accept orders from generic ISP accounts. Please do one of the following:

1. Register with a valid business or university email address and place your sample order
2. Visit www.microchipdirect.com to purchase parts

Thank you for your interest in Microchip.

Това се получи след като се регистрирах с е-поща gmail.com.
С е-поща users.sourceforge.net такова съобщение не се наблюдава.

Системата ме пита за Preferred Distributor: None, Microchip Direct или Comet Electronics. Кое да избера? Първото или второто? Първото означава ли, че те ще изберат вместо мен второто или третото?

Вто Юли 10, 2007 11:50 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
vstoykov написа:
Цитат:
Microchip currently only accepts online sample orders from registered business or university email addresses. We currently do not accept orders from generic ISP accounts. Please do one of the following:

1. Register with a valid business or university email address and place your sample order
2. Visit www.microchipdirect.com to purchase parts

Thank you for your interest in Microchip.

Това се получи след като се регистрирах с е-поща gmail.com.
С е-поща users.sourceforge.net такова съобщение не се наблюдава.

Системата ме пита за Preferred Distributor: None, Microchip Direct или Comet Electronics. Кое да избера? Първото или второто? Първото означава ли, че те ще изберат вместо мен второто или третото?

Явно свиват разпращането на семпли. Сигурно са преценили, че прекалено много пращат, а обема на продажбите не расте реципрочно :twisted:

Съб Юли 14, 2007 8:49 am
Профил

Мнение 
В крайна сметка избрах Microchip Direct при поръчката и интегралните схеми пристигнаха успешно след точно 3 седмици в най-близкия пощенски клон.

Принципът на предпазливостта срещу безразрешителността - кое е по-опасно?

Сря Авг 01, 2007 7:16 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2