Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
малко помощ за мрежова карта - промяна сериен номер!? 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение малко помощ за мрежова карта - промяна сериен номер!?
здравеите ! имам сложен казус за решаане и тук ще ви питам за моя проблем - смених дъно и моя исп е много ама много кисел не ще и да чуе за промяна на мрежова карта или ако го направи щее след седмици и даже месеци ! та тои освен с мак чеква и по сериен номер на карта , тъи че опрях до тоз проблем с копиране на стария сериен номер на мрежовата карта на старото дъно и слагането мисля в биосът се намират сериините номера на мрежовете карти, вече на новото дъно - така че по какъв начин да стане този номер - явно някви редактори на биос ще ми са нужни....благодаря на отзовалите се !

Пет Юли 27, 2007 4:47 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Мрежовите карти , вградени на дъната нямат отделен сериен номер. Серийният номер е един и важи за цялото дъно. Твоя ISP няма как да проверява сериен номер по жицата, защото той по никакъв начин не се изпраща през мрежата. Някой те е заблудил.

Пет Юли 27, 2007 5:25 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Да не говориш за MAC адреса?

Пет Юли 27, 2007 6:05 pm
Профил WWW
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение Re: малко помощ за мрежова карта - промяна сериен номер!?
poolo написа:
здравеите ! имам сложен казус за решаане и тук ще ви питам за моя проблем - смених дъно и моя исп е много ама много кисел не ще и да чуе за промяна на мрежова карта или ако го направи щее след седмици и даже месеци ! та тои освен с мак чеква и по сериен номер на карта , тъи че опрях до тоз проблем с копиране на стария сериен номер на мрежовата карта на старото дъно и слагането мисля в биосът се намират сериините номера на мрежовете карти, вече на новото дъно - така че по какъв начин да стане този номер - явно някви редактори на биос ще ми са нужни....благодаря на отзовалите се !

Ако говориш за MAC адреса:
1. Windows - свалящ програмата SMAC 1.2 или 2.00 и си го сменяш. Става най-безболезнено.
2. Linux - ifconfig <interface> hw <class> <address>

Пет Юли 27, 2007 6:11 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
За Windows:
Control Panel -> Network Connections -> Избираш картата (мрежата) -> Properties -> Configure -> Advanced -> Network Address -> пишеш адреса слято, без тирета или точки

Пет Юли 27, 2007 7:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Predator_MF написа:
За Windows:
Control Panel -> Network Connections -> Избираш картата (мрежата) -> Properties -> Configure -> Advanced -> Network Address -> пишеш адреса слято, без тирета или точки
за адреса имаш предвид моя , даден ми от исп - то ми само че аз не съм с реално аипи и почти всеки път като се вържа ми е раздал - присвоил различно от предишното от арп - то мисля беше , то верно че не може кои знае колко много аипи адреси да се въртят в резерв в локалната мрежа за клиентите без реални адреси но това би било проблем за идеята на предатора .

Съб Юли 28, 2007 11:41 pm
Профил

Мнение 
вградените карти са многоо дървени. Има шансове производителят да е заключил възможността за промяна на MAC адреса ( тази функция повече зависи от самата карта и драйвера към нея отколкото на ОС ).
Ако имаш възможност вземи си отделна външна ЛАН карта,като по този начин :
-ще увеличиш шанса за "спасение" на РС-то при кофти метеорологични условия
-възможностите за по-горе изброените начини за промяна на МАС адрес ще бъдат достъпни без никакви проблеми. ( т.е. метода на Predator_MF и на fittila ).

Нед Юли 29, 2007 1:28 am
Профил
Аватар

Мнение 
По принцип никоя "стандартна" LAN карта не подържа смяна на IP адреса. То това е и идеята, тоя номер да е уникален.

Всички програми които "сменят" IP адреса го правят на нивто TCP/IP стек.

Не че за крайния юзер има някаква разлика де.

Мисля, че човека нещо много яко бърка IP адрес, с MAC и сериен номер... И след него "помагачите" задълбочиха кашата :)

А иначе проблема е вероятно тривиален. Сменил е по някаква причина MAC адреса с който се обажда (сменил е карта, сложил си е рутер...) и сега не може да се върже.

Тук според мен решението не е да прави всевъзможни фокуси да излъже протокола, а просто да отиде при доставчика и да му каже да го разпознае наново. Щото това си е напълно нормална процедура и ако въпросния "доставчик" е толкоз отворен да не си мърда гъза да я върши - сменете го.

Пон Юли 30, 2007 9:20 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]