| Автор |
Съобщение |
|
ronetix
Ранг: Минаващ
|
Аз изпращам винаги стандартни gerber файлове - тях ги чете всеки.
|
| Вто Май 08, 2007 12:01 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Дай впечатления после. Независимо какви са 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 08, 2007 1:44 pm |
|
 |
|
Ico_Belqta
Ранг: Новодошъл
|
 А ЗЛАТО ???
Всичко това е много хубаво , но някой знае ли къде правят платки със златно фолио (не със златно покритие само). И примерни цени евентуално.
Не искам да се правя на хитър просто за един сензор ми е необходимо златно фолио за кородоустойчивост.
Благодаря ви предварително.
_________________ Мразя червени жички !!!
|
| Вто Окт 02, 2007 4:02 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
 Защо не пробваш при златар.
Иначе, ще трябва да дискутираме, как се прави царска вода 
|
| Вто Окт 02, 2007 10:45 pm |
|
 |
|
forko
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Окт 16, 2007 12:18 am Мнения: 1 Местоположение: София
|
Ваклинчо Христов, стига си плюл срещу Микрон 20 по форумите  . Не знам какви пари си налял като си поръчал 3 платки и половина за 10 години. Остави на професионалистите да дават мнение !!! www.micron20.com
|
| Вто Окт 16, 2007 12:28 am |
|
 |
|
3aek
|
forko: и аз не съм ви голям фен, поръчвал съм два-три пъти за последните 10 години но и това ми стига:
никога не изпълнихте поръчката в срок, пращташ файловете и мълчание, трябва човек да ви търси два три пъти по телефона да разбере че всичко е нормално и сте благоволили да започнете поръчката, кажете за 20 дни те станат 30 докато ги направите
затова пловдивчани и благоевградчани дръпнаха толкова работа от вас
|
| Вто Окт 16, 2007 8:23 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами аз дълго време позлвах Микрон за прототипни платки, това че за три дни правт платка ме устройва, е не винаги става за 3 дни, ама поне в половината случаи успяват. Обаче една от послените поръчки си беше определно объркана и съвсем ясно им казах че няма да бъде платена, а те нещо взеха да ми обесняват в коя категория клиенти ще попадна, ами честно казано да си гледат работата има и други фирми, а за мен те попадат в категорията на некоректни изпълнители и нямам намерение повече нищо да им поръчвам нито за прототипи нито за производство. Аз като объркам нещо го оправям без пари, не съм фалирал още и не мисля че ще фалирам, а микронци да правт каквото искат, за мен въпроса е принципен. Иначе сумата е смешна, 150 лв, но няма да им ги платя и потоп да стане.
|
| Вто Окт 16, 2007 1:14 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Микрон - последния път от 24 платки - 4 окъсени. И това платки за които съм платил електронен тест - т.е дават ми ги като 100% ОК. Като погледнеш късото и си личи че е някой просто е бил немърлив - боклуче върху фотошаблона. Естествено го видях когато бяха наситени. Кеф. Зарекох се - там само ако мнооого бързам (щото са ми близо).
Другото което не ми харесва - всеки пъти е пазарлък. Цените се определят на място. Все едно ме преценяват на външен вид. Три пъти ходя за едни и същи поръчки - 3 различни цени. Как ги смята само те си знаят. За фирма която претендира да е една от големите в БГ в бранша, просто е смешно.
Но да продължават в същия дух, конкуренция - дал господ.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 16, 2007 2:21 pm |
|
 |
|
3aek
|
хехе не бях ходил на сайта на микрон но сека кликнах на линка и това ме впечатли:
"Микрон-20 ЕООД е първото частно предприятие в България за проектиране и производство на печатни платки"
много амбициозно наистина! забравили са да пишат че са и първото частно предприятие за монтаж на платки и ремонт на шпиндели 
|
| Вто Окт 16, 2007 5:52 pm |
|
 |
|
Yanek
Ранг: Новодошъл
|
Не ги съдете толкоз строго, хората наистина имат вътрешни проблеми в момента. За съжаление туй им разваля имиджа. Доколкото разбирам част от клиентите им са се оттеглили и продължават да го правят.
|
| Сря Окт 17, 2007 8:27 am |
|
 |
|
Цецо
|
Е ние не ги съдим - просто ги отбягваме 
|
| Сря Окт 17, 2007 9:08 am |
|
 |
|
velio
|
Пробвахме ги.
Чакаме доставката на 1 декември. Изглежда ще си спазят сроковете дето са ги обявили (на 23-ти беше потвърждението на поръчката).
Пратих им гербер и САМ350 файлове. Не се оплакаха.
Впечатление прави калкулатора - както си нагласиш стойностите, такава цена ще платиш... Пари не връщат сигурно...
Не знам какво ще стане обаче ако туриш по-дебели писти в калкулатора, а пък им пратиш гербери с по-тънки...
Едит:
Днес са пратили платките по DHL...
|
| Пон Ное 26, 2007 4:19 pm |
|
 |
|
relsys
|
 |  |  |  | velio (ex-man) написа: Пробвахме ги. Чакаме доставката на 1 декември. Изглежда ще си спазят сроковете дето са ги обявили (на 23-ти беше потвърждението на поръчката). Пратих им гербер и САМ350 файлове. Не се оплакаха. Впечатление прави калкулатора - както си нагласиш стойностите, такава цена ще платиш... Пари не връщат сигурно... Не знам какво ще стане обаче ако туриш по-дебели писти в калкулатора, а пък им пратиш гербери с по-тънки... Едит: Днес са пратили платките по DHL... |  |  |  |  |
Ми ади разправяй.....
|
| Пон Дек 03, 2007 4:37 pm |
|
 |
|
velio
|
Дойдоха.
Един ден по-рано даже. В петък.
Значи откъм срокове са ОК.
Доставката по DHL струваше 25$ ако не се лъжа...
Плащането е малко приключение - трябва да се изчете FAQ, щото данните са разхвърляни., пък и имената на фирмите са различни...
Платката е с писти 8mils, и клиренс 8mils (между крачетата на процесора LQFP144).
Отворите са сравнително едри - 0,6мм.
С други думи не е някакво чудо на технологиите.
Изглежда добре. Не мога да преценя дали са подецнати пистите.
Белия печат е добре направен (0,2мм, без прекъсвания и разливания), доста добре центриран.
Отворите също са добре центрирани.
След малко ще се пробвам да направя картинка...
Сега видях на снимката, че солдер маската е малко изместена...
Горещото има изравняване като че ли малко им куца..., но като цяло е много добре.
|
| Пон Дек 03, 2007 6:19 pm |
|
 |
|
relsys
|
А като цена?
|
| Вто Дек 04, 2007 9:32 am |
|