Отговори на тема  [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 89  Следваща
Платкаджийници и фирми за насищане 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение 
ex-man написа:
@ronetix

Тези смятаме да ги пробваме. Има ли някакви особености във файловете които трябва да се пратят? Виждам че отварят протелски, ама май само до 99SE. САМ350 нямат в списъка. ODB++ също.
Някакви допълнителни описания?

Аз изпращам винаги стандартни gerber файлове - тях ги чете всеки.

Вто Май 08, 2007 12:01 pm
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
ex-man написа:
@ronetix

Тези смятаме да ги пробваме. Има ли някакви особености във файловете които трябва да се пратят? Виждам че отварят протелски, ама май само до 99SE. САМ350 нямат в списъка. ODB++ също.

Дай впечатления после. Независимо какви са :)

Вто Май 08, 2007 1:44 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение А ЗЛАТО ???
Всичко това е много хубаво , но някой знае ли къде правят платки със златно фолио (не със златно покритие само). И примерни цени евентуално.
Не искам да се правя на хитър просто за един сензор ми е необходимо златно фолио за кородоустойчивост.
Благодаря ви предварително.

Вто Окт 02, 2007 4:02 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
:D :D Защо не пробваш при златар.
Иначе, ще трябва да дискутираме, как се прави царска вода 8)

Вто Окт 02, 2007 10:45 pm
Профил WWW

Мнение 
Vaklin написа:
Преди ползвах Микрон 20. Спрях да ги ползвам! Като си помисля и колко грешни пари съм налял там и скачам на сън.

Ваклинчо Христов, стига си плюл срещу Микрон 20 по форумите :vom: . Не знам какви пари си налял като си поръчал 3 платки и половина за 10 години. Остави на професионалистите да дават мнение !!! :axe: www.micron20.com

Вто Окт 16, 2007 12:28 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
forko: и аз не съм ви голям фен, поръчвал съм два-три пъти за последните 10 години но и това ми стига:
никога не изпълнихте поръчката в срок, пращташ файловете и мълчание, трябва човек да ви търси два три пъти по телефона да разбере че всичко е нормално и сте благоволили да започнете поръчката, кажете за 20 дни те станат 30 докато ги направите
затова пловдивчани и благоевградчани дръпнаха толкова работа от вас

Вто Окт 16, 2007 8:23 am
Профил

Мнение 
Ами аз дълго време позлвах Микрон за прототипни платки, това че за три дни правт платка ме устройва, е не винаги става за 3 дни, ама поне в половината случаи успяват. Обаче една от послените поръчки си беше определно объркана и съвсем ясно им казах че няма да бъде платена, а те нещо взеха да ми обесняват в коя категория клиенти ще попадна, ами честно казано да си гледат работата има и други фирми, а за мен те попадат в категорията на некоректни изпълнители и нямам намерение повече нищо да им поръчвам нито за прототипи нито за производство. Аз като объркам нещо го оправям без пари, не съм фалирал още и не мисля че ще фалирам, а микронци да правт каквото искат, за мен въпроса е принципен. Иначе сумата е смешна, 150 лв, но няма да им ги платя и потоп да стане.

Вто Окт 16, 2007 1:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Микрон - последния път от 24 платки - 4 окъсени. И това платки за които съм платил електронен тест - т.е дават ми ги като 100% ОК. Като погледнеш късото и си личи че е някой просто е бил немърлив - боклуче върху фотошаблона. Естествено го видях когато бяха наситени. Кеф. Зарекох се - там само ако мнооого бързам (щото са ми близо).

Другото което не ми харесва - всеки пъти е пазарлък. Цените се определят на място. Все едно ме преценяват на външен вид. Три пъти ходя за едни и същи поръчки - 3 различни цени. Как ги смята само те си знаят. За фирма която претендира да е една от големите в БГ в бранша, просто е смешно.

Но да продължават в същия дух, конкуренция - дал господ.

Вто Окт 16, 2007 2:21 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
хехе не бях ходил на сайта на микрон но сека кликнах на линка и това ме впечатли:

"Микрон-20 ЕООД е първото частно предприятие в България за проектиране и производство на печатни платки"

много амбициозно наистина! забравили са да пишат че са и първото частно предприятие за монтаж на платки и ремонт на шпиндели :)

Вто Окт 16, 2007 5:52 pm
Профил

Мнение 
Не ги съдете толкоз строго, хората наистина имат вътрешни проблеми в момента. За съжаление туй им разваля имиджа. Доколкото разбирам част от клиентите им са се оттеглили и продължават да го правят.

Сря Окт 17, 2007 8:27 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Е ние не ги съдим - просто ги отбягваме :)

Сря Окт 17, 2007 9:08 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
ex-man написа:
@ronetix

Пробвахме ги.
Чакаме доставката на 1 декември. Изглежда ще си спазят сроковете дето са ги обявили (на 23-ти беше потвърждението на поръчката).
Пратих им гербер и САМ350 файлове. Не се оплакаха.
Впечатление прави калкулатора - както си нагласиш стойностите, такава цена ще платиш... Пари не връщат сигурно...
Не знам какво ще стане обаче ако туриш по-дебели писти в калкулатора, а пък им пратиш гербери с по-тънки...

Едит:
Днес са пратили платките по DHL...

Пон Ное 26, 2007 4:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
velio (ex-man) написа:
Цецо написа:
ex-man написа:
@ronetix

Пробвахме ги.
Чакаме доставката на 1 декември. Изглежда ще си спазят сроковете дето са ги обявили (на 23-ти беше потвърждението на поръчката).
Пратих им гербер и САМ350 файлове. Не се оплакаха.
Впечатление прави калкулатора - както си нагласиш стойностите, такава цена ще платиш... Пари не връщат сигурно...
Не знам какво ще стане обаче ако туриш по-дебели писти в калкулатора, а пък им пратиш гербери с по-тънки...

Едит:
Днес са пратили платките по DHL...

Ми ади разправяй.....

Пон Дек 03, 2007 4:37 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Дойдоха.
Един ден по-рано даже. В петък.
Значи откъм срокове са ОК.
Доставката по DHL струваше 25$ ако не се лъжа...

Плащането е малко приключение - трябва да се изчете FAQ, щото данните са разхвърляни., пък и имената на фирмите са различни...

Платката е с писти 8mils, и клиренс 8mils (между крачетата на процесора LQFP144).
Отворите са сравнително едри - 0,6мм.
С други думи не е някакво чудо на технологиите.
Изглежда добре. Не мога да преценя дали са подецнати пистите.
Белия печат е добре направен (0,2мм, без прекъсвания и разливания), доста добре центриран.
Отворите също са добре центрирани.

След малко ще се пробвам да направя картинка...

Сега видях на снимката, че солдер маската е малко изместена...
Горещото има изравняване като че ли малко им куца..., но като цяло е много добре.

Прикачени файлове:
P1010056.jpg
P1010056.jpg [ 169.5 KiB | Прегледано 19436 пъти ]
Пон Дек 03, 2007 6:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А като цена?

Вто Дек 04, 2007 9:32 am
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 89  Следваща