|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:08 am
| Автор |
Съобщение |
|
Ки4о
Ранг: Форумен бог
|
Ами с предварително подписване на споразумение се правят такива неща - че никоя от двете страни няма да има претенции за нищо независимо от претърпените последствия.
|
| Сря Яну 16, 2008 12:24 pm |
|
 |
|
zaphod
|
мисля че съда ще го обяви за "нищожно" това споразумение. нали някакви перверзоиди в германия бяха си организирали канибалско похапване, оцелелия отиде в затвора въпреки подписаната декларация от жертвата че участва доброволно. 
|
| Сря Яну 16, 2008 4:23 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Да, споразумението е подзаконов акт и ако противоречи на закона, който забранява на хората да се бият (каква глупост), е нищожно по default.
Единствения случай, в който съда може (но не е сигурно) да освободи от отговорност и двете страни е ако са си нанесли еднакви по тежест телесни повреди. 
|
| Сря Яну 16, 2008 4:53 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Има и друг вариант - и двамата да пледират невменяеми  Така ако се уредят в една и съща лудница ще могат да продължат по коридорите на учреждението.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 16, 2008 5:01 pm |
|
 |
|
zaphod
|
а това с невменяемостта е опасно. знам за един от нови пазар, дето със връзки се уредил да го осъдят на невменяемост, та да оттърве затвора, и сега е наркоман. нали се сещаш, в психиатриите дрогата е безплатна и се полага на лудите. 
|
| Сря Яну 16, 2008 7:06 pm |
|
 |
|
HCL
|
Щом при бокса функционира, значи е вьзможно.
Такива неща се уреждат на ринг, с рькавици и рефер. Така се намаля вероятността някой да пострада сериозно и все още имате вьзможност да си уредите качествен тупаник, ако сте решили да изпуснете напрежението.
|
| Сря Яну 16, 2008 9:37 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Да, не се сетих.  Може да се маскира като спорт и тогава никой не може да има претенции. 
|
| Чет Яну 17, 2008 10:13 am |
|
 |
|
zaphod
|
най-сигурно е като религиозен обичай. нали ви разправях как нашенци клали прасе насред амстердам? 
|
| Чет Яну 17, 2008 9:47 pm |
|
 |
|
sthx
|
Брей, ми ти си бил много смел. Пък може да не са те били, защото са те съжалили.
Не знам Пирев дали ще се разхожда до Варна, но ако те научат тия българи , дето ги съдят сега в Сърбия, или техните другари от Добрич, сигурен съм, ще те подредят добре и няма да те съжаляват, няма да се интерисуват от закони, боксови правила, публика, вменяем ли си или не, българин ли си, турчин ли си, какво имаш в гащите и дали го ползваш...
Тъй, че ако искаш да се увериш окончателно за мнението си за българите, иди в Добрич и кажи какво мислиш в местния клоб на ВМРО. Все си мисля, че ще те накарат да си обърнеш мнението. Зорноволно.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Яну 17, 2008 10:10 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
zaphod, вече са 2-ма срещу тебе, ше ти е трудно. 
|
| Пет Яну 18, 2008 10:25 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не че съм адвокат на zaphod, ама той просто хиперболизира образа на съвременния масов българин. Аре "низши мангали" е малко пресилено - но определено масовия българин в момента не е повод за гордост, точно обратното. Аз често ползвам епитети като прост, кирлив, овца и пр. И ако мислите да ми скачате и на мен - първо просто се огледайте около себе си - кочината не се е получила от само себе си.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Яну 18, 2008 11:10 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Уха, вече сте 2 на 2
Съберете се по-големи агитки и да праиме шоуто 
|
| Пет Яну 18, 2008 11:40 am |
|
 |
|
sthx
|
Цецо, и по-зле ще става. Kато гледам съвременното образование и възпитание не виждам много хубави неща. От дуга страна изнесохме и към 1 милион работливи и вероятно по-интелигентни хора на запад. "Масовият" българин, ако щеш руснак,американец или германец в не могат да бъдат примери за възхвала. Е, различните народности си имат някои по-положителни особености, вероятно за сметка на други качества. Все пак това, че повечето хора не могат да видят по-далече от носа си, че доста са безотговорни или откровенно глупави не трябва да е повод да се самоунижаваме и да слагаме всички под общ знаменател. Най-малкото, защото така и другите (народи) няма как да ни уважават. Имахме подобен спор именно с Пирев преди известно време.
Като се огледам около себе с отчитам, че по стечение на обстоятелствата познавам и контактувам с доста качествени хора и доста повече, които могат да се причислят към масовката. С всички намирам начин да контактувам и да работя. Само един съм го отписал, ама той не беше и много добре с психиката. Той представлява примерно около 0.2% -0.3% от всички.
Рек, не съм влязъл в ничии отбор и нямам намерение да влизам. Не се впечатлявам особено от колективните (масови) спортове, така че и към публиката не мога да се причисля.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Яну 18, 2008 11:30 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Хахаха - а аз наскоро нарекох тук третосвятците "паплач" и ми наскачахте половината, че не ми правило чест  .
|
| Съб Яну 19, 2008 12:56 am |
|
 |
|
zaphod
|
по скоро дразня тези които говорят глупости, не че нещо хиперболизирам. конкретно за тази фраза - когато някой почне да се праска колко са велики българите, тогава му обяснявам че българите са низши мангали без нито едно сериозно научно откритие. липсата на научен принос е факт, но класификацията "низши мангали" си е чисто реторичен похват целящ въздействие върху емоциите на опонента и зрителите.
|
| Съб Яну 19, 2008 11:03 am |
|
|