Отговори на тема  [ 158 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Следваща
Национален Протест 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Те протестите винаги са два вида - такива дето знаем какво искаме и такива дето не знаем, ама ножа е опрял до кокала.

Вървим усилено към втория вариант. Просто се натрупаха прекалено много икономически проблеми. Заради газа доста хора ще изхвърчат на улицата. Доста предприятия бяха на ръба заради кризата и сега просто няма начин да издържат. Аз лично очаквам за следващата година безработицата рязко да скочи.

Въобще приликите с 97-а станаха адски много. Тъп и безволев келеш за премиер, кьопав икономически министър, клика от хитри бизнесмени които точат пари като за последно, финансово разклатена държава. И тогава и сега следва рязък спад на един изкуствено завишен стандарт, което провокира остро недоволство. Тогава загубиха спестявания и москвичи. Сега ще загубят мерцедеси и ще се видия в чудо как да плащат ипотеките. Крайния резултат е същия - връщане на нивото което заслужава това племе.

...

Нищо подобно няма да стане, колкото и на някого да му се иска. В тая ситуация, притиснати от две кризи, и двете независещи от нас най лошия възможен вариант е сваляне на правителство и предсрочни избори. Та нали ако падне правителството и държавата буквално ще спре поне за два месеца. Кой е луд да ходи да пука гумите на пожарникарите, когато къщата му гори от две страни???

Пет Яну 09, 2009 9:57 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
тези от кой вид са?

http://dnes.dir.bg/2009/01/09/news3826351.html

Цитат:
От съда отклонили отговора на питането на изданието дали е вярно, че за 2008 г. магистратите са получили по 18 заплати - освен 12-те за всеки месец, още две за дрехи (които са регламентирани в съдебния закон), и четири като премии за всяко тримесечие.

ей това се казва новаторство - премии на всяко тримесечие.
после ще са премии на всеки месец, после на десетдневка, после по една заплата премия на всеки ден, час, мнута и т.н.

Пет Яну 09, 2009 11:02 am
Профил
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
Нищо подобно няма да стане, колкото и на някого да му се иска. В тая ситуация, притиснати от две кризи, и двете независещи от нас най лошия възможен вариант е сваляне на правителство и предсрочни избори. Та нали ако падне правителството и държавата буквално ще спре поне за два месеца. Кой е луд да ходи да пука гумите на пожарникарите, когато къщата му гори от две страни???

Аз не казвам, че ще стане, а че е силно вероятно да стане. Всичко зависи какво ще решат в ЕС. По принцип това правителство е нарочено за сваляне от еврокомисията. Причините сме ги дискутирали. Въпроса е, че засега явно от ЕНП не са убедени, че: 1: бате Гойко ще спечели достатъчно за да формира управленско мнозинство. 2: Ако го спечели мнозинството, ще играе по техните правила. Ако ЕС се убедят в горните 2 точки, правителството пада в срок от 2 седмици. В момента просто придърпват килимчето и Станишката току залитне. Но докато не си подсигурят сигурен техен кандидат, няма да го издърпат. Правителството (и Гоцето) пък от своя страна, разбра че най-големия му враг е ЕС и влезе в открита пропагандна война - справка дискусията за реакторите.

Най-смешното е, че ролята на българите (народа) е сведена до статут на странични наблюдатели. Ама толкоз ни се полага.

Пет Яну 09, 2009 12:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
http://www.focus-news.net/?id=n1109404 - "Правителството на Словакия се противопоставя на ЕС и възнамерява да отвори спряна АЕЦ".

“Съзнавам, че с това решение нарушаваме споразумението си с ЕС и поемам пълната политическа отговорност за това”, заяви премиерът Роберт Фицо.

Ако не за друго, то поне за кьорфишеците на Фърфанов и агнешкото мълчане на СедниШеф може да се протестира. Протестирането е здравословно, коректив на управлението, докато псуването под мустак зад печката, с нищо не помага. Щото ако бях СедниШеф ( Боже опази ! ) и никой не ми протестираше, щях да си мисля така: раята е добре, пийва си ичкийката, апва си мезенцето, кога завие вук, маат пръжки с лук, дзяпат си тевелизийка, значи сичко е наред, мога да отскоча до Амед да ударим една табла с по едно турско кааве, еехх, кооньоо, кооньоо, раат е да се управлява така, нищо нема да пипам, щом и моите ора са раат :D

За словаците, моите поздравления, по подходящ момент от този надали щеше да Ви се отвори.

А ние, на бас се хващам, че няма да ни стиска да излезнем и да кажем, ще отворим затворените реактори, защото сме пред енергиен колапс. Ние възприехме ЕС като СССР, щом нещо е казано от ЕС, не може да се рита, както навремето партийните секретари си бършеха ръцете: ми нищо не моем да напраим, от Москва казаха еди какво си ! Така и сега, не можем нищо да направим, имаме спогодба с ЕС. Ми спогодбите са точно затова, за да бъдат нарушавани, за справка историята. Всеки народ обаче си заслужава управниците, от това не може да се избяга. Започвам да си мисля, че политическите партии са взели пари под масата от закриването на атомните реактори и сега не смеят да обелят глас, щото ще лъсне истината.

Нед Яну 11, 2009 2:50 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Най-смешното е, че ролята на българите (народа) е сведена до статут на странични наблюдатели. Ама толкоз ни се полага.
така и трябва, единствената причина демокрацията да "работи" е тая че не работи и решенията финално пак се вземат от олигарси, а не от раята. пусне ли се раята наистина да взема решения ще настане глад и мизерия само за две седмици.

Нед Яну 11, 2009 12:03 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
¶ написа:
http://www.focus-news.net/?id=n1109404 - "Правителството на Словакия се противопоставя на ЕС и възнамерява да отвори спряна АЕЦ".

“Съзнавам, че с това решение нарушаваме споразумението си с ЕС и поемам пълната политическа отговорност за това”, заяви премиерът Роберт Фицо.

Ако не за друго, то поне за кьорфишеците на Фърфанов и агнешкото мълчане на СедниШеф може да се протестира. Протестирането е здравословно, коректив на управлението, докато псуването под мустак зад печката, с нищо не помага. ....

Не само да се протестира, а направо да се свали скапаното правителство и да се потърси отговорност на всеки от тях поотделно. ...но това едва ли ще стане...

Нед Яну 11, 2009 2:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
nickich написа:
¶ написа:

Ако не за друго, то поне за кьорфишеците на Фърфанов и агнешкото мълчане на СедниШеф може да се протестира. Протестирането е здравословно, коректив на управлението, докато псуването под мустак зад печката, с нищо не помага. ....

Не само да се протестира, а направо да се свали скапаното правителство и да се потърси отговорност на всеки от тях поотделно. ...но това едва ли ще стане...

Готов съм да дойда на протеста, със суха храна за три дни и два термоса с греяна ракия, ако това ще доведе до незабавното решение за пускане на реакторите. И ако тръгнат, свещ за благодарност в "Александър Невски" ще запаля, нищо че съм атеист.

Нед Яну 11, 2009 5:11 pm
Профил WWW

Мнение 
опааа... това май не е национален протест, а на ДСБ, така казаха по новините днес :)

Пон Яну 12, 2009 4:11 am
Профил
Аватар

Мнение 
Протеста е на студенти, еколози и фермери. Към тях се присъединява ДСБ.

Аз лично съм против отварянето на реакторите, но пък и това правителство е крайно време да се маха... Нещо повече, яко падне предсрочно ще е сериозен удар за БСП, ще им навреди жестоко на имиджа, а аз си имам алергия към тая партия - така, че да пада - ще се радвам.

zaphod написа:
Така и трябва, единствената причина демокрацията да "работи" е тая че не работи и решенията финално пак се вземат от олигарси, а не от раята. пусне ли се раята наистина да взема решения ще настане глад и мизерия само за две седмици.

Пич, жалък и противен си. Не защото не си прав или говориш глупости. А защото изпитваш злорадо задоволство към себеподобните си, макар че самия ти се намираш на по ниско ниво от 90% от тях.

Винаги съм се смял, как циганите се обиждат грозно един друг на циганин. Ти пич, по социално развитие, си горе долу на това ниво.

Пон Яну 12, 2009 11:17 am
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
ей това се казва новаторство - премии на всяко тримесечие.
после ще са премии на всеки месец, после на десетдневка, после по една заплата премия на всеки ден, час, мнута и т.н.

Това си е масова практика по "Агенциите".
Ти да не мислиш, че скромния държавен служител работи за едната заплата? :D
Естествено, премиите се разписват лично от шефа на "агенцията" по неясни (или ясни) критерии, сумите се определят (едно)лично от него и на получилите т.нар. премии е строго забранено разгласяването на сумите.
Що като се смени "ръководството" на някоя агенция (което по принцип ги спускат отгоре с парашут по "политическо" усмотрение) с него се изнизва половината администрация? :roll:

Пон Яну 12, 2009 4:08 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:

Пич, жалък и противен си. Не защото не си прав или говориш глупости. А защото изпитваш злорадо задоволство към себеподобните си, макар че самия ти се намираш на по ниско ниво от 90% от тях.

напротив, към себеподобните си изпитвам най-топли чувства, ако чат пат казвам че трябва да се третират с бич, то това е един вид бащинска загриженост, не е мизантропия или нещо подобно. :D :D дълг на патриотичния робовладелец е да дава на най-умните и способни кадри най-ниски заплати, за да не се съсипват тия ценни хора с тая всепроникваща отрова - парите :D на адвокатите и биячите - може да се дават пари, нека загниват в декадентщина, но съвестния работник и талантливия инженер трябва не повече от 400 лева да им се дава, за да тънат в благородна оскъдица. е питай бате тони, няма как да не се съгласи :lol: :lol:

Пон Яну 12, 2009 5:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1265190
"Станишев отбеляза, че в страната е създадена организация на пълна мобилизация. Показахме, че българската държава може да функционира ефективно и добре организирано, добави премиерът." - кой каза, че има проблем в БГ? Я вижте колко добре се справя правителството. Я пак да си ги изберем ;)

Пон Яну 12, 2009 6:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Глупости нищо общо със страх няма. Аз поне не познавам човек който да го е страх да иде да протестира.

Абе и аз не познавах, ама ето, тук има
http://joropentagram.blogspot.com/2009/ ... 40109.html

Пон Яну 12, 2009 6:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ей заради тия ще взема да ида на протеста:

http://news.ibox.bg/news/id_1514057146

По мое време, членовете на студентските организации, си бяха чиста проба младши партийни функционери. Явно нищо не се е променило. :evil:

Другия положителен факт в случая, е че синдикатите също не подкрепят протеста.

Въобще като погледна кой е против протеста и някак си ми ляга присърце. Ще си занеса задника до там.

Вто Яну 13, 2009 7:32 pm
Профил ICQ

Мнение 
Станишката превантивно се изнася на топло в матушка Русия, така че утре стола му ще е свободен и току виж изстинал. :twisted:

http://www.dnes.bg/article.php?id=64074

Аз ще протестирам с акумулиращата печка - срине ли се системата срива се и правилтелството. :D

http://blitz.bg/news/article/30165

Вто Яну 13, 2009 11:13 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 158 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Следваща