|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:09 am
| Автор |
Съобщение |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Нищо подобно няма да стане, колкото и на някого да му се иска. В тая ситуация, притиснати от две кризи, и двете независещи от нас най лошия възможен вариант е сваляне на правителство и предсрочни избори. Та нали ако падне правителството и държавата буквално ще спре поне за два месеца. Кой е луд да ходи да пука гумите на пожарникарите, когато къщата му гори от две страни???
|
| Пет Яну 09, 2009 9:57 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
тези от кой вид са?
http://dnes.dir.bg/2009/01/09/news3826351.html
ей това се казва новаторство - премии на всяко тримесечие.
после ще са премии на всеки месец, после на десетдневка, после по една заплата премия на всеки ден, час, мнута и т.н.
|
| Пет Яну 09, 2009 11:02 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз не казвам, че ще стане, а че е силно вероятно да стане. Всичко зависи какво ще решат в ЕС. По принцип това правителство е нарочено за сваляне от еврокомисията. Причините сме ги дискутирали. Въпроса е, че засега явно от ЕНП не са убедени, че: 1: бате Гойко ще спечели достатъчно за да формира управленско мнозинство. 2: Ако го спечели мнозинството, ще играе по техните правила. Ако ЕС се убедят в горните 2 точки, правителството пада в срок от 2 седмици. В момента просто придърпват килимчето и Станишката току залитне. Но докато не си подсигурят сигурен техен кандидат, няма да го издърпат. Правителството (и Гоцето) пък от своя страна, разбра че най-големия му враг е ЕС и влезе в открита пропагандна война - справка дискусията за реакторите.
Най-смешното е, че ролята на българите (народа) е сведена до статут на странични наблюдатели. Ама толкоз ни се полага.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Яну 09, 2009 12:15 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
http://www.focus-news.net/?id=n1109404 - "Правителството на Словакия се противопоставя на ЕС и възнамерява да отвори спряна АЕЦ".
“Съзнавам, че с това решение нарушаваме споразумението си с ЕС и поемам пълната политическа отговорност за това”, заяви премиерът Роберт Фицо.
Ако не за друго, то поне за кьорфишеците на Фърфанов и агнешкото мълчане на СедниШеф може да се протестира. Протестирането е здравословно, коректив на управлението, докато псуването под мустак зад печката, с нищо не помага. Щото ако бях СедниШеф ( Боже опази ! ) и никой не ми протестираше, щях да си мисля така: раята е добре, пийва си ичкийката, апва си мезенцето, кога завие вук, маат пръжки с лук, дзяпат си тевелизийка, значи сичко е наред, мога да отскоча до Амед да ударим една табла с по едно турско кааве, еехх, кооньоо, кооньоо, раат е да се управлява така, нищо нема да пипам, щом и моите ора са раат
За словаците, моите поздравления, по подходящ момент от този надали щеше да Ви се отвори.
А ние, на бас се хващам, че няма да ни стиска да излезнем и да кажем, ще отворим затворените реактори, защото сме пред енергиен колапс. Ние възприехме ЕС като СССР, щом нещо е казано от ЕС, не може да се рита, както навремето партийните секретари си бършеха ръцете: ми нищо не моем да напраим, от Москва казаха еди какво си ! Така и сега, не можем нищо да направим, имаме спогодба с ЕС. Ми спогодбите са точно затова, за да бъдат нарушавани, за справка историята. Всеки народ обаче си заслужава управниците, от това не може да се избяга. Започвам да си мисля, че политическите партии са взели пари под масата от закриването на атомните реактори и сега не смеят да обелят глас, щото ще лъсне истината.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Яну 11, 2009 2:50 am |
|
 |
|
zaphod
|
така и трябва, единствената причина демокрацията да "работи" е тая че не работи и решенията финално пак се вземат от олигарси, а не от раята. пусне ли се раята наистина да взема решения ще настане глад и мизерия само за две седмици.
|
| Нед Яну 11, 2009 12:03 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Не само да се протестира, а направо да се свали скапаното правителство и да се потърси отговорност на всеки от тях поотделно. ...но това едва ли ще стане...
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Нед Яну 11, 2009 2:55 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Готов съм да дойда на протеста, със суха храна за три дни и два термоса с греяна ракия, ако това ще доведе до незабавното решение за пускане на реакторите. И ако тръгнат, свещ за благодарност в "Александър Невски" ще запаля, нищо че съм атеист.
|
| Нед Яну 11, 2009 5:11 pm |
|
 |
|
nik
|
опааа... това май не е национален протест, а на ДСБ, така казаха по новините днес 
|
| Пон Яну 12, 2009 4:11 am |
|
 |
|
Цецо
|
Протеста е на студенти, еколози и фермери. Към тях се присъединява ДСБ.
Аз лично съм против отварянето на реакторите, но пък и това правителство е крайно време да се маха... Нещо повече, яко падне предсрочно ще е сериозен удар за БСП, ще им навреди жестоко на имиджа, а аз си имам алергия към тая партия - така, че да пада - ще се радвам.
Пич, жалък и противен си. Не защото не си прав или говориш глупости. А защото изпитваш злорадо задоволство към себеподобните си, макар че самия ти се намираш на по ниско ниво от 90% от тях.
Винаги съм се смял, как циганите се обиждат грозно един друг на циганин. Ти пич, по социално развитие, си горе долу на това ниво.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Яну 12, 2009 11:17 am |
|
 |
|
zmej
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Ное 28, 2004 10:02 pm Мнения: 141 Местоположение: София
|
Това си е масова практика по "Агенциите".
Ти да не мислиш, че скромния държавен служител работи за едната заплата?
Естествено, премиите се разписват лично от шефа на "агенцията" по неясни (или ясни) критерии, сумите се определят (едно)лично от него и на получилите т.нар. премии е строго забранено разгласяването на сумите.
Що като се смени "ръководството" на някоя агенция (което по принцип ги спускат отгоре с парашут по "политическо" усмотрение) с него се изнизва половината администрация? 
|
| Пон Яну 12, 2009 4:08 pm |
|
 |
|
zaphod
|
|
| Пон Яну 12, 2009 5:23 pm |
|
 |
|
nickich
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1265190
"Станишев отбеляза, че в страната е създадена организация на пълна мобилизация. Показахме, че българската държава може да функционира ефективно и добре организирано, добави премиерът." - кой каза, че има проблем в БГ? Я вижте колко добре се справя правителството. Я пак да си ги изберем 
|
| Пон Яну 12, 2009 6:25 pm |
|
 |
|
nickich
|
|
| Пон Яну 12, 2009 6:31 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ей заради тия ще взема да ида на протеста:
http://news.ibox.bg/news/id_1514057146
По мое време, членовете на студентските организации, си бяха чиста проба младши партийни функционери. Явно нищо не се е променило.
Другия положителен факт в случая, е че синдикатите също не подкрепят протеста.
Въобще като погледна кой е против протеста и някак си ми ляга присърце. Ще си занеса задника до там.
|
| Вто Яну 13, 2009 7:32 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Станишката превантивно се изнася на топло в матушка Русия, така че утре стола му ще е свободен и току виж изстинал.
http://www.dnes.bg/article.php?id=64074
Аз ще протестирам с акумулиращата печка - срине ли се системата срива се и правилтелството.
http://blitz.bg/news/article/30165
|
| Вто Яну 13, 2009 11:13 pm |
|
|