| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Аз пък не мога да разбера защо всички си мислят, че Луминари са собственост на АРМ - не са! Това е компания, която започна от нула, верно с пари от някъде... ама дори и парите не идват от АРМ.
Иначе, сделката с каубойците е удачна. Луминари се доказаха в малкия клас, докато каубойците нещо не се представят убедително в тоя сектор. Те по принцип маркетинга им е слаб в масовия сегмент.
Реално Тексас са сред първите и може би най-сериозните партньори на АРМ, но правят процесори само за GSM и големи играчи. Предполагам с едрите риби се изхранват прилично, но въпросът е че нещо при дребните риби каубойците не успяват. Казвам неуспяват, защото продуктите им не са лоши, напротив с качествата си спокойно биха могли да имат по-голям пазарен дял.
Сега е важно какво ще остане при сливането. Надявам се от Луминари да се вземе подхода към клиентите, каубойците пък са силни в нискоконсумиращите чипове и периферии и може да се получи нещо интересно. За съжаление ще трябва да зарежат MSP430, че и TMS470 - не може да се носят две дини под една мишница.
Ако всичко вземат най-доброто ще се получи комбинация без конкуренция. Те единствени могат да покрият целия клас АРМ просцесорчета - от малките джвъчки до последните А8 с мутимедиите.... Само да не объркат и да запазят слабите страни на всяка компания 
|
| Пет Май 15, 2009 9:43 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Дано дкоументирането да не е по каубойски традиции, че.... язък
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Май 16, 2009 7:53 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
TSM470 industrial вече са я зарязали, а MSP430 не вярвам да я спрат. Тя е без конкуренция в специфичен сегмент : Low Power, сега и RF чип пускат с това ядро.
|
| Съб Май 16, 2009 11:18 am |
|
 |
|
miro_atc
|
мисля че в темата за майкрочеп и атмел цитирах една статия в която се описваше исторята на всички фирми дето са се мъчели да поддържат две конкурентни архитектури. Историята недвусмислено показва, че никой досега не е успял с две дини под една мишница. Глупаво ще е каубойците да се пробват да стават първи!
MSP430 просто е оптимизирано за определен клас приложения. Правилното решение за каубойците да приложат опита си върху кортексите. Каквото и да си говорим кортекс е по-добро ядро от MSP430 и като архитектура го превъзхожда във всяко едно отношение. А консумацията не е много по-различна нека да не се лъжим. Верно АРМ7 стига до 1ma/MHz обаче говорим за далеч по-сложно ядро и многобройна и сложна архитектура. Кортекс е по-просто и по-ново ядро, демек ще харчи по-малко, като се разкара и опрости периферията каубойците спокойно могат да докарат ниска консумация.
А тогава MSP си става напълно безсмислено... То не че сега има голямо приложение. Аз последно ползвах MSP щото ми трябваше RTC и съвсем малко логика та се връзваше. Но MSP дето да става да се ползва като процесор струва над 6$. За тия пари винаги ще предпочета АРМ и чрез софтуера да докарам същата консумация, отколкото да се мъча с MSP...
|
| Съб Май 16, 2009 9:28 pm |
|
 |
|
3aek
|
моите впечатления са че в тези фирми едната ръка не знае какво прави другата, така че опита от MSP не очаквам да го видя при кортекс
Последна промяна 3aek на Съб Май 16, 2009 11:30 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Май 16, 2009 11:00 pm |
|
 |
|
3aek
|
ами то не всички пари дойдоха от арм разбира се, само първите
за няколко години луминари изядоха $70 М venture capital и така и не излязоха на печалба, при сегашната икономическа ситуация те се нуждаеха от още капитал но вече няма балами да инвестират в толкова рискови начинания, така че те имаха нужда някой да ги купи и то веднага
и не са само луминари в това положение, тепърва ще гледаме покупки тази година
|
| Съб Май 16, 2009 11:29 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Няма да стане ако останат две ръци... но според мен ще клъцнат едната ръка 
|
| Нед Май 17, 2009 10:16 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Пускам го тук щото нали тук им мерим п****те
http://mcu-related.com/architectures/35 ... ex-m3.html
High speed USB в QFP корпус.
NXP пък се напъват да предлагат семпли от своите кортекси без да могат да поемат в момента всички заявки. Обявиха и новата си серия LPC13xx единственото което прави интерес е USB Mass Storage и HID class драйвери набити в ROM.
PS: NXP се пънат да специфицират своите LPC17xx за 120 MHz клок.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Вто Юни 02, 2009 10:38 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Нали знаеш, докато не пипна, не вярвам. NXP го анонсираха тоя кортекс сигурно преди година вече. Атмел и те. И досега не може да се пазарува свободно. А после докато изчистят бебешките бъгове.... Значи нещо смислено за работа, най-рано след още една година. То дотогава, я има Atmel, я не.
Иначе лошо няма - колкото повече, толкова повече  :):) И без това не ме кефи 7TDMI, колкото по бързо индустрията се преорентиера, толкоз по добре
А и наистина е крайно време да излезе Corex с бързо USB. Другото което липсва е някакъв по опростен TFT контролер да му вмъкнат....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юни 02, 2009 12:08 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
а ентернетя как им е на кортексите?
|
| Вто Юни 02, 2009 12:11 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Това е ясно както и това че аз не съм дистрибутор който продава готови чипове  Това което се вижда е че конкуренцията се засилва. Какви резултати ще роди това тепърва ще видим. По нататък коментари не смея да правя  само препредавам прочетени новини.
Лично за мен в обозримото бъдеще Cortex го виждам само в един от нашите проекти. Но там и ARM7 ще се справя на първо време.
|
| Вто Юни 02, 2009 12:28 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
за малките контролери е мъка навсякъде... Каквото и да е ядрото етхернета си иска убав стек. А убавите стекове не ги сервират за контролер с 16/32/64к рамец...
Иначе Атмел щом са пуснали дейташит значи ще изкарат SAMU рано или късно. Въпросът е ценово как ще се върже, ако има далавера ще трябва да сменяме резбата, а пък аз никак не горя от желание...
|
| Вто Юни 02, 2009 12:40 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
|
| Чет Юли 09, 2009 10:49 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Не бях виждал нещо подобно с десетилетия... datasheet (приблизително  ) на руски. Имат прогрес все пак, де. Последният път, когато видях нещо такова, беше за някакъв техен 8080 ли беше или нещо от рода. Нямаше една латинска буква; и мнемониките ги бяха порусчили, от рода на "ЩРХФЦ 11,ЖР344", тогава съм се превивал от смях като го видях книжлето. Хм, предполагам,че няма да ми е толкова до смях ако в днешно време видя аналог на това изпълнение с китайски йероглифи за менмоники... много по-страшно от това няма да има накъде да отиде, може би римски цифри вместо арабски  . Инак са се ориентирали добре, 54xx също искат да правят, която е може би най-смислената DSP архитектура (не съм се задълбавал в 55xx, която е подобна и по-нова).
И на мене все ми е чудно кво го правят етернета на тия малки RAM-ове, къде да буферираш
входящи пакети, къде да ги опаковаш и т.н. - 1518 байта е само един нормален пакет...
Не че не може да се закърпи нещичко, разбира се, те хората сигурно това и правят.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Юли 09, 2009 11:14 am |
|
 |
|
Zdrav
|
|
| Вто Юни 29, 2010 3:33 pm |
|
|