Отговори на тема  [ 46 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Дръжте се, иде Cotex-M0 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Аз пък не мога да разбера защо всички си мислят, че Луминари са собственост на АРМ - не са! Това е компания, която започна от нула, верно с пари от някъде... ама дори и парите не идват от АРМ.

Иначе, сделката с каубойците е удачна. Луминари се доказаха в малкия клас, докато каубойците нещо не се представят убедително в тоя сектор. Те по принцип маркетинга им е слаб в масовия сегмент.
Реално Тексас са сред първите и може би най-сериозните партньори на АРМ, но правят процесори само за GSM и големи играчи. Предполагам с едрите риби се изхранват прилично, но въпросът е че нещо при дребните риби каубойците не успяват. Казвам неуспяват, защото продуктите им не са лоши, напротив с качествата си спокойно биха могли да имат по-голям пазарен дял.

Сега е важно какво ще остане при сливането. Надявам се от Луминари да се вземе подхода към клиентите, каубойците пък са силни в нискоконсумиращите чипове и периферии и може да се получи нещо интересно. За съжаление ще трябва да зарежат MSP430, че и TMS470 - не може да се носят две дини под една мишница.
Ако всичко вземат най-доброто ще се получи комбинация без конкуренция. Те единствени могат да покрият целия клас АРМ просцесорчета - от малките джвъчки до последните А8 с мутимедиите.... Само да не объркат и да запазят слабите страни на всяка компания ;-)

Пет Май 15, 2009 9:43 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Дано дкоументирането да не е по каубойски традиции, че.... язък

Съб Май 16, 2009 7:53 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
...За съжаление ще трябва да зарежат MSP430, че и TMS470 - не може да се носят две дини под една мишница.
...

TSM470 industrial вече са я зарязали, а MSP430 не вярвам да я спрат. Тя е без конкуренция в специфичен сегмент : Low Power, сега и RF чип пускат с това ядро.

Съб Май 16, 2009 11:18 am
Профил ICQ

Мнение 
мисля че в темата за майкрочеп и атмел цитирах една статия в която се описваше исторята на всички фирми дето са се мъчели да поддържат две конкурентни архитектури. Историята недвусмислено показва, че никой досега не е успял с две дини под една мишница. Глупаво ще е каубойците да се пробват да стават първи!

MSP430 просто е оптимизирано за определен клас приложения. Правилното решение за каубойците да приложат опита си върху кортексите. Каквото и да си говорим кортекс е по-добро ядро от MSP430 и като архитектура го превъзхожда във всяко едно отношение. А консумацията не е много по-различна нека да не се лъжим. Верно АРМ7 стига до 1ma/MHz обаче говорим за далеч по-сложно ядро и многобройна и сложна архитектура. Кортекс е по-просто и по-ново ядро, демек ще харчи по-малко, като се разкара и опрости периферията каубойците спокойно могат да докарат ниска консумация.
А тогава MSP си става напълно безсмислено... То не че сега има голямо приложение. Аз последно ползвах MSP щото ми трябваше RTC и съвсем малко логика та се връзваше. Но MSP дето да става да се ползва като процесор струва над 6$. За тия пари винаги ще предпочета АРМ и чрез софтуера да докарам същата консумация, отколкото да се мъча с MSP...

Съб Май 16, 2009 9:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
Правилното решение за каубойците да приложат опита си върху кортексите.

моите впечатления са че в тези фирми едната ръка не знае какво прави другата, така че опита от MSP не очаквам да го видя при кортекс

Последна промяна 3aek на Съб Май 16, 2009 11:30 pm, променена общо 1 път

Съб Май 16, 2009 11:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
Аз пък не мога да разбера защо всички си мислят, че Луминари са собственост на АРМ - не са! Това е компания, която започна от нула, верно с пари от някъде... ама дори и парите не идват от АРМ.

ами то не всички пари дойдоха от арм разбира се, само първите :D

за няколко години луминари изядоха $70 М venture capital и така и не излязоха на печалба, при сегашната икономическа ситуация те се нуждаеха от още капитал но вече няма балами да инвестират в толкова рискови начинания, така че те имаха нужда някой да ги купи и то веднага
и не са само луминари в това положение, тепърва ще гледаме покупки тази година

Съб Май 16, 2009 11:29 pm
Профил

Мнение 
3aek написа:
miro_atc написа:
Правилното решение за каубойците да приложат опита си върху кортексите.

моите впечатления са че в тези фирми едната ръка не знае какво прави другата, така че опита от MSP не очаквам да го видя при кортекс

Няма да стане ако останат две ръци... но според мен ще клъцнат едната ръка ;-)

Нед Май 17, 2009 10:16 am
Профил
Аватар

Мнение 
Пускам го тук щото нали тук им мерим п****те
http://mcu-related.com/architectures/35 ... ex-m3.html
High speed USB в QFP корпус.

NXP пък се напъват да предлагат семпли от своите кортекси без да могат да поемат в момента всички заявки. Обявиха и новата си серия LPC13xx единственото което прави интерес е USB Mass Storage и HID class драйвери набити в ROM.

PS: NXP се пънат да специфицират своите LPC17xx за 120 MHz клок.

Вто Юни 02, 2009 10:38 am
Профил
Аватар

Мнение 
Нали знаеш, докато не пипна, не вярвам. NXP го анонсираха тоя кортекс сигурно преди година вече. Атмел и те. И досега не може да се пазарува свободно. А после докато изчистят бебешките бъгове.... Значи нещо смислено за работа, най-рано след още една година. То дотогава, я има Atmel, я не.

Иначе лошо няма - колкото повече, толкова повече :):):) И без това не ме кефи 7TDMI, колкото по бързо индустрията се преорентиера, толкоз по добре :)

А и наистина е крайно време да излезе Corex с бързо USB. Другото което липсва е някакъв по опростен TFT контролер да му вмъкнат....

Вто Юни 02, 2009 12:08 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
а ентернетя как им е на кортексите?

Вто Юни 02, 2009 12:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Нали знаеш, докато не пипна, не вярвам. ...

Това е ясно както и това че аз не съм дистрибутор който продава готови чипове :) Това което се вижда е че конкуренцията се засилва. Какви резултати ще роди това тепърва ще видим. По нататък коментари не смея да правя :) само препредавам прочетени новини.
Лично за мен в обозримото бъдеще Cortex го виждам само в един от нашите проекти. Но там и ARM7 ще се справя на първо време.

Вто Юни 02, 2009 12:28 pm
Профил

Мнение 
ДедоБоре написа:

за малките контролери е мъка навсякъде... Каквото и да е ядрото етхернета си иска убав стек. А убавите стекове не ги сервират за контролер с 16/32/64к рамец...

Иначе Атмел щом са пуснали дейташит значи ще изкарат SAMU рано или късно. Въпросът е ценово как ще се върже, ако има далавера ще трябва да сменяме резбата, а пък аз никак не горя от желание...

Вто Юни 02, 2009 12:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
www.milandr.ru/doc/2008.10_32%20MK_KIT.pdf
http://www.milandr.ru/product/mc/Appprot_1986BE91T

Чет Юли 09, 2009 10:49 am
Профил
Аватар

Мнение 
Zdrav написа:
www.milandr.ru/doc/2008.10_32%20MK_KIT.pdf
http://www.milandr.ru/product/mc/Appprot_1986BE91T

Не бях виждал нещо подобно с десетилетия... datasheet (приблизително :-) ) на руски.
Имат прогрес все пак, де. Последният път, когато видях нещо такова, беше
за някакъв техен 8080 ли беше или нещо от рода. Нямаше една латинска буква;
и мнемониките ги бяха порусчили, от рода на "ЩРХФЦ 11,ЖР344", тогава
съм се превивал от смях като го видях книжлето. Хм, предполагам,че няма
да ми е толкова до смях ако в днешно време видя аналог на това изпълнение
с китайски йероглифи за менмоники... много по-страшно от това няма да има накъде да
отиде, може би римски цифри вместо арабски :D :D :D .
Инак са се ориентирали добре, 54xx също искат да правят, която е може би
най-смислената DSP архитектура (не съм се задълбавал в 55xx, която е
подобна и по-нова).

miro_atc написа:
ДедоБоре написа:

за малките контролери е мъка навсякъде... Каквото и да е ядрото етхернета си иска убав стек. А убавите стекове не ги сервират за контролер с 16/32/64к рамец...

Иначе Атмел щом са пуснали дейташит значи ще изкарат SAMU рано или късно. Въпросът е ценово как ще се върже, ако има далавера ще трябва да сменяме резбата, а пък аз никак не горя от желание...

И на мене все ми е чудно кво го правят етернета на тия малки RAM-ове, къде да буферираш
входящи пакети, къде да ги опаковаш и т.н. - 1518 байта е само един нормален пакет...
Не че не може да се закърпи нещичко, разбира се, те хората сигурно това и правят.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Юли 09, 2009 11:14 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
http://www.youtube.com/watch?v=r-Mdt6uzmOg
http://rossum.posterous.com/20131601

Вто Юни 29, 2010 3:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 46 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща