Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Схема за цифров контролен електромер 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Схема за цифров контролен електромер
Здравейте колеги , попадали ли сте на някави схеми за електронен електромер (монофазен) за активна електренергия .
Трябва ми да бъде вазможно най- малък по рамери малък по размери .

Пет Ное 27, 2009 6:42 pm
Профил WWW
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Млад Конструктор имаха издадена схема на точно такова устройство. Виж на сайта им може да го има, ако не трябва някой който има под ръка списанията да ти го сканира или поне да ти каже в кой брой го има. Периода в който е издадено е 2000-2002 г. Всичко на всичко са 12 списания през този период.

Пет Ное 27, 2009 7:35 pm
Профил

Мнение схема контролен електромер
Тази схема съм я правил ,ама не я бива хич,тя е доста любителска. Няма обратна връзка по напрежение .Тя е прост брояч на импуси .
На ANALOG DEVICE съм чувал че има интегрални схеми към кото с малко периферни елементи се реализира един добър електромер ,със обратна връзка по напрежение ,и дори мисля че следи и cos фи.
Та мисълта ми е, дали някой се е сблъсквал с нещо подобно.
Ей сега вземам речника и започвам да следя правописа :)

Последна промяна Николай Талев на Пет Ное 27, 2009 8:19 pm, променена общо 1 път

Пет Ное 27, 2009 7:48 pm
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Преди време проучвах темата и се канех да ти помогна с нещата до които стигнах ама като ти видях идиотския правопис във втория пост ... то се помага на хора. Решението е окончателно. Ще се поблъскаш сам вероятно :)

Пет Ное 27, 2009 7:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Погледни това: http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... e=en024091 ,
http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... e=en520559

Съб Ное 28, 2009 3:46 am
Профил WWW

Мнение 
Мерси супер е, сехмата точно това което търся.
Ето на това се спрях MCP3905A,
като вместо механичен брояч мисля да използвам електронен.

Прикачени файлове:
51565b.pdf [322.79 KiB]
247 пъти
Съб Ное 28, 2009 10:57 am
Профил WWW
Ранг: Почетен член

Мнение 
В Пловдив много бързо напредвате с уредите за икономия на ток. До 70 % .
http://www.talevtehnology.com/vprosi.html

Нед Ное 29, 2009 1:44 am
Профил

Мнение 
5.Какъв е принципа ?
Основният принцип е управлението на физико химичните процеси протичащи при преминаване на електричество през металите,като на тази база икономичния режим се постига с накъсване синусоидалната периодика на променливият ток, съобразно нуждата на зададения режим.А като цяло икономията е комплекс от много фактори,като най-значимите са инертност,околна среда,широчино-импулсно модулиране,фазово импулсно регулиране и др.

това нещо не го разбрах

Нед Ное 29, 2009 3:06 am
Профил
Аватар

Мнение 
Много големи компании имат разработени чипове за измерване на енергия ... и са толкова тъпи,неграмотни, че баце е измислил начин да намалява сметките. Много теми има за въпроса, не нужна още една.

Нед Ное 29, 2009 9:53 am
Профил

Мнение 
Брей - и как ли "законно" става това поивишаване на "ефективността" на нагревателите? От това което съм учил - резистора (реотана) преобразува на 100% електрическата в топлинна енергия ... (изключвайки паразитната му индуктивност и капацитет, които при ниски честоти не оказват влияние)

...Пък и не е източник на смущения ?!? ...

Реакцията на Киров ми се стори малко "странна", но като погледнах линка който kasparov публикува, нещата ми се изясниха ... А и защо ли в този сайт никъде не видях адрес и координати на фирмата за контакти? (може пък да съм ги пропуснал...)

Талев, ще споделиш ли с нас как наистина става това? Определено ме заинтригува с устройството си.

Нед Ное 29, 2009 10:31 am
Профил

Мнение 
emilvtc написа:
... Талев, ще споделиш ли с нас как наистина става това? Определено ме заинтригува с устройството си.

Ми то от поста му е ясно - кани се да си направи супер точен (атомен!?) ПИК-електромер за да докаже научно 70-те % икономии :evil:

PS: благодаря на каспаров дето ни светна със 70% :)
тия простотии само пълен неграмотник може да съчини !
...
то не бяха китайски кондензатори сега и "български" :)

Нед Ное 29, 2009 11:05 am
Профил
Аватар

Мнение 
Някой път ми се чудите на реакциите. :):) По начина по който човек пише и се изразява може да се кажат някои неща за него. И по доста други неща също доста точно може да се съди за даден човек. Въпроса е да имаш достатъчно наблюдения. С времето развиваш усет ;)

Нед Ное 29, 2009 10:43 pm
Профил

Мнение 
Първо ако бяхте прочели внимателно щеше да ви е ясно, а не да се хващате за първата по голяма цифра която видите , и да пишите глупости.
И щеше да ви е ясно ,че не става въпрос за устройство , а за устройства които НЯМАТ НИЩО ОБЩО с китайските кондензатори, ама какво да ви обяснявам то се обяснява на хора........

П.П Киров май си е объркал професията ,трябвало е да стане даскал по български или философ ,
дано да успещ да ми разчетещ идиотския правопис ако не: http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D0 ... =pravopise

Нед Ное 29, 2009 11:59 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
На такива мошеници като теб обесването им е малко. Но сте много и във всички сфери на живота. Тук има технически грамотни хора за които един поглед на жалките ти драсканици по сайта им е достатъчен за да преценят какво продаваш :):):)

Пон Ное 30, 2009 12:20 am
Профил

Мнение 
Николай Талев написа:
...
И щеше да ви е ясно ,че не става въпрос за устройство , а за устройства които НЯМАТ НИЩО ОБЩО с китайските кондензатори, ама какво да ви обяснявам то се обяснява на хора........

ако имаш в предвид глупостите дето си ги писал от рода на:
Цитат:
е управлението на физико химичните процеси протичащи при преминаване на електричество през металите,като на тази база икономичния режим се постига с накъсване синусоидалната периодика на променливият ток, съобразно нуждата на зададения режим.А като цяло икономията е комплекс от много фактори,като най-значимите са инертност,околна среда,широчино-импулсно модулиране,фазово импулсно регулиране и др.

затакива неграмотници - доживотна забрана за практикуване (за съжаление - неприложимо!) !

добре че не си доктор :evil:

Пон Ное 30, 2009 12:29 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща