| Автор |
Съобщение |
|
Николай Талев
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 10:10 pm Мнения: 8 Местоположение: Пловдив
|
 Схема за цифров контролен електромер
Здравейте колеги , попадали ли сте на някави схеми за електронен електромер (монофазен) за активна електренергия .
Трябва ми да бъде вазможно най- малък по рамери малък по размери .
|
| Пет Ное 27, 2009 6:42 pm |
|
 |
|
the_bull
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Съб Авг 18, 2007 11:39 am Мнения: 137 Местоположение: Русе
|
Млад Конструктор имаха издадена схема на точно такова устройство. Виж на сайта им може да го има, ако не трябва някой който има под ръка списанията да ти го сканира или поне да ти каже в кой брой го има. Периода в който е издадено е 2000-2002 г. Всичко на всичко са 12 списания през този период.
|
| Пет Ное 27, 2009 7:35 pm |
|
 |
|
Николай Талев
|
 схема контролен електромер
Тази схема съм я правил ,ама не я бива хич,тя е доста любителска. Няма обратна връзка по напрежение .Тя е прост брояч на импуси .
На ANALOG DEVICE съм чувал че има интегрални схеми към кото с малко периферни елементи се реализира един добър електромер ,със обратна връзка по напрежение ,и дори мисля че следи и cos фи.
Та мисълта ми е, дали някой се е сблъсквал с нещо подобно.
Ей сега вземам речника и започвам да следя правописа 
Последна промяна Николай Талев на Пет Ное 27, 2009 8:19 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Ное 27, 2009 7:48 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Преди време проучвах темата и се канех да ти помогна с нещата до които стигнах ама като ти видях идиотския правопис във втория пост ... то се помага на хора. Решението е окончателно. Ще се поблъскаш сам вероятно 
|
| Пет Ное 27, 2009 7:55 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Ное 28, 2009 3:46 am |
|
 |
|
Николай Талев
|
Мерси супер е, сехмата точно това което търся.
Ето на това се спрях MCP3905A,
като вместо механичен брояч мисля да използвам електронен.
|
| Съб Ное 28, 2009 10:57 am |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
В Пловдив много бързо напредвате с уредите за икономия на ток. До 70 % .
http://www.talevtehnology.com/vprosi.html
|
| Нед Ное 29, 2009 1:44 am |
|
 |
|
nik
|
5.Какъв е принципа ?
Основният принцип е управлението на физико химичните процеси протичащи при преминаване на електричество през металите,като на тази база икономичния режим се постига с накъсване синусоидалната периодика на променливият ток, съобразно нуждата на зададения режим.А като цяло икономията е комплекс от много фактори,като най-значимите са инертност,околна среда,широчино-импулсно модулиране,фазово импулсно регулиране и др.
това нещо не го разбрах
|
| Нед Ное 29, 2009 3:06 am |
|
 |
|
RM
Ранг: Почетен член
|
Много големи компании имат разработени чипове за измерване на енергия ... и са толкова тъпи,неграмотни, че баце е измислил начин да намалява сметките. Много теми има за въпроса, не нужна още една.
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Нед Ное 29, 2009 9:53 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Брей - и как ли "законно" става това поивишаване на "ефективността" на нагревателите? От това което съм учил - резистора (реотана) преобразува на 100% електрическата в топлинна енергия ... (изключвайки паразитната му индуктивност и капацитет, които при ниски честоти не оказват влияние)
...Пък и не е източник на смущения ?!? ...
Реакцията на Киров ми се стори малко "странна", но като погледнах линка който kasparov публикува, нещата ми се изясниха ... А и защо ли в този сайт никъде не видях адрес и координати на фирмата за контакти? (може пък да съм ги пропуснал...)
Талев, ще споделиш ли с нас как наистина става това? Определено ме заинтригува с устройството си.
|
| Нед Ное 29, 2009 10:31 am |
|
 |
|
smtp
|
Ми то от поста му е ясно - кани се да си направи супер точен (атомен!?) ПИК-електромер за да докаже научно 70-те % икономии
PS: благодаря на каспаров дето ни светна със 70%
тия простотии само пълен неграмотник може да съчини !
...
то не бяха китайски кондензатори сега и "български" 
|
| Нед Ное 29, 2009 11:05 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Някой път ми се чудите на реакциите.  :) По начина по който човек пише и се изразява може да се кажат някои неща за него. И по доста други неща също доста точно може да се съди за даден човек. Въпроса е да имаш достатъчно наблюдения. С времето развиваш усет 
|
| Нед Ное 29, 2009 10:43 pm |
|
 |
|
Николай Талев
|
Първо ако бяхте прочели внимателно щеше да ви е ясно, а не да се хващате за първата по голяма цифра която видите , и да пишите глупости.
И щеше да ви е ясно ,че не става въпрос за устройство , а за устройства които НЯМАТ НИЩО ОБЩО с китайските кондензатори, ама какво да ви обяснявам то се обяснява на хора........
П.П Киров май си е объркал професията ,трябвало е да стане даскал по български или философ ,
дано да успещ да ми разчетещ идиотския правопис ако не: http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D0 ... =pravopise
|
| Нед Ное 29, 2009 11:59 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
На такива мошеници като теб обесването им е малко. Но сте много и във всички сфери на живота. Тук има технически грамотни хора за които един поглед на жалките ти драсканици по сайта им е достатъчен за да преценят какво продаваш  :):)
|
| Пон Ное 30, 2009 12:20 am |
|
 |
|
smtp
|
ако имаш в предвид глупостите дето си ги писал от рода на:
затакива неграмотници - доживотна забрана за практикуване (за съжаление - неприложимо!) !
добре че не си доктор 
|
| Пон Ное 30, 2009 12:29 am |
|
|