Отговори на тема  [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Избор на КУРтекс 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
За протокола мога да препоръчвам ето това http://www.ronetix.at/peedi.html ама схемата не мога да ви дам :D :D

Иначе от оце-де-тата имам това на Олимекс и ако не се лъжа на сайта им имаше схемата. Но то е за JTAG, макар че сигурно и с SWD ще работи, но без трейс.
От това което знам всичките OCD-та бачкат, проблемът е с драйверите и конфигурацията.

Аз ви препоръчвам да пробвате тая схема дето е вградена на луминари платките. Не за друго, ами тя би трябвало да се поддържа от code red, а те май чувам са пуснали някакви евал версии.
За съжаление те са от малкото, които правят някакъв трейс&profile инструменти за гну&еклипс... Другите ОЦД решения дори и да ги подкарате, ще трябва да мислите с какъв софтуер да ги ползвате.

Сря Дек 02, 2009 12:16 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Trace на code-red не можах да го пусна с платката на luminary. Може би да работи с техния хардуер, може и про мен да е проблема...

Сря Дек 02, 2009 12:38 pm
Профил ICQ

Мнение 
Явно има интерес към трейса, щото почнах и на лични да получавам въпросчета... Сега тъй като по някои въпроси и аз самият се интересувам, ще пиша тук каквото знам и ако някой знае повече да казва...

Относно софтуера за трейс при гнуста краткият отговор е НЯМА :-)

По-дългият отговор е, че зависи... и ще изброя варианти:
1) Професионалните среди и дебъгери като да кажем на Lauterbach си имат всичко, само че те никак не са безплатни... въпреки че може да работят и с ГНУ.
2) Професионалните емулатори като да кажем PEEDI (в чиято разработка помагам по малко) позволяват работа и без софтуер. Трябва само да се конфигурира емулатора да изкарва съответно DCC трейсовете или SWO (SWV) на определени телнет портове. След това трябва само да отвориш с хипертерминал или друг по-читав терминал съответния порт и си зяпаш какво трейсва проца.
3) Специално за ОCD - при DCC(JTAG) я има същата функционалност - в конфигурационния файл задаваш порт и о-ц-д сървърчето изкарва на тоя порт. За съжаление DCC трябва яко да се полира, а пък ОЦД-то няма такава възможност. Но все пак работи! Пробвано е... Само да уточня, че това е за JTAG и АРМ7. При куртекс вече няма DCC и не става с полиране, ами има отделен пин SWO, който може да бачка като UART.
4) Вариант code red или подобен... Звучи интересно и по картинки изглежда лъскаво... Но не ме питайте, щото даже не съм го пробвал!

С две думи вариантите са различни.... В случая аз предполагам, че вие търсите безплатно решение. От към хардуер мисля е ясно, че най-простото решение е с двоен FTDI в който единия канал се ползва като SWD, а другия за получаване на SWO. Освен конфигурирането други проблеми не би трябвало да има, понеже OpenOCD сървъра поддържа всякакви FTDI-бози. Уточнявам че дебъгера и ОЦД софтуера трябва да се пуснат и конфигурират като SWD и съответно за SWD канала. Тях не ги интересува че има втори FTDI девайс за SWO. Трейса вие ще трябва сами да си го гледате на някакъв терминал и това няма никаква връзка с дебъгването...
Освен ако не ползвате code red - надявам се техния софтуер да се грижи и за трейса. Но пак казвам - аз не съм в час с код ред.

Това е, пожелавам ви успех :-)

п.с. Ако някой му се пише софтуер, може да напише нещо дето да решава всички тия проблеми. Тук някой беше тръгнал цял дебъгер да прави... Те това е много по-просто, а в същото време го няма (фрее). Тъй че ако някой му се работи за чест и слава, ето с подобно нещо може да натрупа много чест и много слава :D

Сря Дек 02, 2009 2:09 pm
Профил

Мнение 
Благодаря, това ме интересуваше!

Сря Дек 02, 2009 6:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Между другото ако някой има интерес към въпросната схема на Jlink постната от fan, имам при мен (София) две голи платки за него.

За почерпки и благодарности - към fan.

Чет Дек 10, 2009 6:58 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5