Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
WRC - то в България! 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен

Мнение 
То ние кога сме имали журналисти, за спортни да не говорим ...
Ето я новината в сайта на врц:
http://wrc.com/jsp/index.jsp?lnk=101&id ... rashes+out

Пет Юли 09, 2010 6:40 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Добре поне, че той и навигатора не са пострадали.

Пет Юли 09, 2010 6:45 pm
Профил

Мнение 
Много го уважавам Кими, но с този навик да използва газта като бит ... във ВРЦ е трудничко ...

Пет Юли 09, 2010 6:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Изродия! Пълна :D 3 дни тотално откачихме :)

Като се освестя ще разказвам :)

Нед Юли 11, 2010 9:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Кво стана? :)

Пон Юли 12, 2010 11:56 am
Профил
Аватар

Мнение 
Е кво да стане? Изкефихме се страшно.

Къпинг на Батак. Малко влага, малко дъжд, малко слънце.... на кой му дреме. :)

Иначе на WRC, като на WRC. Страхотия, кеф, емоции... Лоьб ги подбра още първия ден и направо им взе акъла. Втория ден просто подържаше преднината, а третия май разглеждаше природата докато караше :) С две думи утрепа останалите. Така контролираш състезанието, че направо ми стана мъчно за Мико Хирвонен и неговия Фикус :) То въобще си беше тотално надмощие на френското автомобилостроене :) Фикусите просто изглеждаха немощни. На звук го докарват, чуват се през три баира. Ама да ти правят по 1 мин. на ден без да имаш аварии си ебати срама. А да окупират 4 ситроена върха, май никога не е било до сега. Райконен направи дежурната обиколка на деретата. Някой разправяше че после мрънкал против България, не му харесвало ралито. Вероятно са му сбъркали водката. :) Иначе докато беше върху пътя беше забавно да го гледа човек.
Последния ден си бях избрал да гледам една права... майко мила. Сордо прелетя като куршум на 1 метър от нас. После разбрах че там баш поставяли рекорд на трасето 210 км/ч. Няма да ви казвам какво е усещането.... Адреналина ти блика от ушите направо.

Нашите пилоти - който може да кара, няма кола. Който не може да кара, има кола. Супер Любо (Митко) караше гооооре долу първия ден. Ама на втория нещо взе та катастрофира. Май в патрулка на прехода между етапите :) или поне такива са слуховете. Дончев му се троши колата. Въобще тия дето имаха читави коли отпаднаха рано - рано. А за шоферските им умения можем да направим следното сравнение - Митко с почти най-новата Шкода S2000 срещу Хениг Солберг с най-новата Fiesta S2000. Може би наистина фиестата е малко по добра. Ама разликата не е огромна. Но пък Хениг идва за първи път в БГ. Митко е карал по това трасе поне няколко стотин пъти, би трябвало да познава всяко камъче. И какво - на 15 минути етап, Хениг взимаше по 10-30 сек на Митко. Което е адски много за конкурентните им автомобили. Абе който си го може - най-титулувания БГ пилот Супер Любо ( с най-добрата кола и най-богатия спонсор) просто стана за пореден път за смях на зрителите. Незнам кога ще почнат да го целят с домати и яйца по трасетата, ама момента не е далеч.

Ясен се бореше както винаги сърцато (доколкото каручката му позволяваше) и също толкова сърцато се метна в дерето. Гьошев се справяше перфектно, докато се оказа, че по стар български обичай, нашата федерация е осрала съгласуването на регламента и заради това дисквалифицираха всичките ни по-обикновенни пилоти (естествено Супер Любо не беше от тях). С което тотално се изсраха на представянето ни. Не че сме очаквали нещо различно. Въобще единствения който ни отсрами беше Тошко Славов. Завърши 16-ти, 3 - ти в своя клас при все че имаше ядове с колата. Катето си се движеше отзад като затваряща кола, но поне си имаме жена пилот :). Жалко че строши колата баш в последния етап, за нея и завършек е успех.

Организацията почти пълна скръб. Ама който е очаквал нещо друго явно е непоправим оптимист. Казвам почти, щото някак си състезанието се състоя. Охраната се опитваше да е строга, не и се отдаваше естествено, което е добре за нас зрителите и същевременно опасно. Ама който го е страх от мечки... Незнам за какво бяха тия пакетни 3-дневни билети. Добре че не си купих, щото гледах 6 етапа с едно единствено плащане от 10 лв. Не че съм скръндза, нямаше кой да ми ги вземе :) Успяха да отменят единия етап заради зрителите. После се оказа, че всъщност стюардите не могли да организират паркирането и така заталачили изхода от етапа за състезателите. Нищо, на официалния сайт пише че зрителите са им виновни. :) Вероятно е трябвало да паркират на Ихтиман и да проходят някакви си 20км до етапа.

Всъщност трябва да кажат едно голямо мерси на зрителите. При тая мижава рекламна кампания, при положение че го направиха платено (в Гърция и Турция не е) се изсипа такова количество народ, че тия от FIA се хванаха за главата.

Та това - като WRC зрелището си беше уникално. Като БГ рали - поредната излагация. Ако някой има привличане към моторните спортове и го е изпуснал - непростима грешка. Това беше Уникален шанс.

Ето едно спускане на Льоб към Добра Вода. На мойта колица по тоя път и нормално каране и се палеха дисковете преди да ги ъпгрейдна. Дано не ви насича нета че да не губите представа за скоростта. Честно казано бих дал 6 месечната си заплата да съм вътре в колата на навигаторския стол за тия 9 минути.

http://www.youtube.com/watch?v=upueE9uE8U4

На 6:11 отляво има едно френско знаме :)

Пон Юли 12, 2010 1:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Супер си е знамето ... :D от позицията на Льоб

Прикачени файлове:
fr.JPG
fr.JPG [ 20.43 KiB | Прегледано 1081 пъти ]
Пон Юли 12, 2010 4:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Явно Цецо е намерил Райна Княгиня :D .

Пон Юли 12, 2010 4:24 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
...Успяха да отменят единия етап заради зрителите. После се оказа, че всъщност стюардите не могли да организират паркирането и така заталачили изхода от етапа за състезателите. Нищо, на официалния сайт пише че зрителите са им виновни. :) Вероятно е трябвало да паркират на Ихтиман и да проходят някакви си 20км до етапа...

Този хубав слънчев ден бях точно там, де късмет. Не бяха 20км, а горе-долу 3-4-5-6-7 (зависи къде си успял да спреш - аз като късметлия се класирах за около 6км). Хубавото е, че бягаш за време по баира (щото етапа "уж" започва, а ти закъсняваш) и стопяваш мазнини.
Отмениха го, щото организаторите са идиоти - има летящ финал и след това мястото, където спират за интервю (и където се разхождат хората от Пирели с точковите термометри), е на около 100-200 метра по-надолу. Само дето единственото място, до което можеш да стигнеш до края на етапа, е да минеш оттам - отстрани на лентата няма как. А онези с жълтите жилетки спират народа колкото се може по-надолу, в резултат на което няколко километра пъплят хорица, някои с малки деца, и през "летящия финал" има постоянен пътникопоток. Да не говорим, че онези "жълтите" нямат грам синхронизация помежду си - за какво са им раздали радиостанции, никой не знае. Особено комичен е момента, когато се приближава чужденец и ги пита нещо от сорта "Колко още трябва да вървим?", на което отговорът е "Върви, върви, не те разбирам", придружен с нервно ръкомахане...
С изключение на тази случка съм доволен, въпреки 110 кинта за 2 билета (от тия тридневните, дето се чудиш какви са - мога да ти подаря единия, има чудна печатна грешчица) + "паркинг" (каквото точно и да значи това). Пообикалях по етапите и сервизния парк - около 700км общо, нащраках няколкостотин "фотоса", нарадвах се за последно на С4/ Фокус 2.0Т... Догодина Форд са с Фиеста, а Ситроен с DS3. Говори се, че и Продрайв се готвят за включване с Мини около средата на сезона.

Чет Юли 22, 2010 8:19 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Какво пък му се радва точно на Фикуса :) ? Освен на това, че идвайки се чуваше през 5 баира антилага, все едно съм на сватба на полковник :) Само клиото на Тошко можеше да го конкурира като шумотевица....Ама то още малко и на вървеж ще го докара като него :)

Иначе и аз мислех да купувам такива билети с пълна програма. Добре че имах няколко по - скръндзави авера в тайфата та ме отказаха. Минах с 15 лева а съм гледал по 2 отсечки 3-те дни. Не че съм се правил на партизанин, никой не ми поиска ни билети ни пари. :? Само на една Пещера един път ми продадоха билет и паркинг и това беше. Българска му работа. Не ми се мисли за тия дето са си купили VIP.... :(

Абе ралито си беше световно шоу ама заради пилотите и колите. Като организация си беше типичното българско мероприятие....

Иначе ще видим догодина със скопените каруци как ще е. Макар че Хениг с Фиестата яко драпаше. А тя няма да е много по различна догодина - вместо атмосфера 2.0 ще е турбина 1.6, което е горе долу едно и също. Пък и Хениг не е Лоьб, така че аз не очаквам много драстично да падне зрелището. А и като гледам Сордо и DS3 .... атрактивно изглежда:

http://www.youtube.com/watch?v=e5nHypd52PQ

Абе то на макадама си е съвсем друго усещането. Дано Гърците устискат догодина и не прецакат Акрополиса. Дано и Петер се оборудва, да има жега по трасето. Аз лично се надявам и Шкода да влезнат пак, а що не и Фиат,Субару и Сузуки. Нали затова ФИА скопи колите, да има конкуренция.... Те всичките си имат S2000, не е много сложно да спретнат 1.6T върху тая база. Въпроса е дали ще чакат да мине кризата. :(

Пет Юли 23, 2010 12:53 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Малко страхотни снимки. Тия чехи съм ги признал за най-добрите сред рали фотографите.

http://www.ewrc.cz/ewrc/fotogalery.php? ... =100&all=1
http://www.ewrc.cz/ewrc/fotogalery.php? ... =147&all=1
http://www.ewrc.cz/ewrc/fotogalery.php? ... =158&all=1

Разгледайте и снимките им от други WRCта. Така ще видите разликата във усещането между асфалт и макадам. Например това:

http://www.ewrc.cz/ewrc/image_browse.php?id=45896
http://www.ewrc.cz/ewrc/image_browse.php?id=46239

Пон Авг 02, 2010 12:07 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2