Cekins, определено не си попаднал на подходящите вентили. Вярвай ми, защото ежедневно ги срещам. Освен това в ширпотребата има 24 волтови които без грам преобразуване може да ги подкараш на 12В по начина описан в горния ми пост. Сигурен съм, щото скоро счупих такъв с идеята да си направя електрочукче за стъргане и от мързел го пробвах на 13.5 волта.
ОФТОПИК: това с чукчето е мнооо гот: масивната котва се опъва назад от електромагнита и след прекъсване на тока се изстрелва от пружинката и блъска върху главата на длетото. Ел.схемата е тъп блокинг-генератор с донастройка на RC-групата за да се синхронизира с механиката. Нямах време да го довърша ама друга

: правячите на татуировки дават луди пари за подобен инструмент
А идеята изпомпаната вода вливаща се през друг канал си беше моя
Edit за Cekins че се засякохме: добра си е помпичката или "воденичното" колело, и с това съм си играл. Ама не и от кола, де, аквариум казах.
Edit2 - алабала: навремето имах много аквариуми за рибки. Готовите намираеми помпички за въздух бяха с малък дебит и неевтини затова на първо време ползвах руско компресорче за надуване на гуми с демпфер плондер от футболна топка

Буталото беше от графит, изненадващо изкара над година и не се повреди особено, обаче аз през това време правих водни помпички като тези на чистачките на колата обаче с моторчета от уокмени. Изобщо не е трудно ако ръцете ти не са в г*за. Моторчетата ги пусках на 1-1.5 волта вместо на 3В щото бяха излишно бързи и грееха. Така може да си представите консумацията, май около 150мА беше.
Обаче доиде тежка зима, блакаут, рибките изпукаха и от яд изхвърлих всичко. Един аквариум си възстанових, чак тогава излязоха на пазара водни помпички с вградено аериране и пак бяха скъпи ама поне дебит на водата имаха.
От цялата история ми остана умението да ловя риба с ръце (скоро не съм се пробвал, де). Отивам до рибарите с въдици на плитко, хвърлям хлебни трошици да се насъбере добитъка и после просто го събирам, той си кротува докато не го пусна в непознатия съд. За 15 мин. налавям колкото те за някой час и после ги изливам обратно на фона на псувните

За дребна риба говорим, де.